BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieStadshagen

Voorzieningenplan Breezicht vooralsnog niet gewijzigd door college

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders in Zwolle is vooralsnog niet van plan om de voorgenomen inrichting met voorzieningen van Breezicht in de ‘White spot’ rond de Milligerplas te veranderen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Swollwacht door wethouder Monique Schuttenbeld.

Omwonende willen een hoogte van maximaal 12 meter in dit gebied, maar de wethouder heeft nooit toezeggingen hierover gedaan. De hoogte gaat waarschijnlijk 22 meter worden, volgens het bestemmingsplan mag dat 30 meter zijn.

Het recente voorzieningenonderzoek, uitgevoerd door de Hospitality Group, laat zien dat er concrete behoefte is aan voorzieningen waarmee men op deze kavel kan voorzien. Ook in het Stedenbouwkundig plan Breezicht-Zuid (vastgesteld door raad op 12 maart 2018) is opgenomen dat men deze kavel invult met een mogelijke combinatie van wonen en voorzieningen.

Rekening houden met wensen

Het college zal altijd trachten rekening te houden met de wensen van omwonenden, maar in dit stadium doet het beperken van de bouwhoogte of het beperken van de bestemming geen recht aan de uitkomsten van het voorzieningenonderzoek, zegt  de wethouder. Er is een grote behoefte aan diverse voorzieningen in de groeiende wijk en er is slechts beperkt ruimte om te voorzien in deze behoefte. Daarnaast is in de stedenbouwkundige plannen voor Breezicht-Noord en andere delen van Stadshagen al voorzien in ruime
groeninrichting in de wijk. Het besluit over de daadwerkelijke invulling van de voorzieningenkavel Breezicht ligt vooral bij de gemeenteraad.

De gemeente heeft geen afspraken gemaakt met een projectontwikkelaar of aannemer over deze kavel, ook niet over de bouwhoogte van deze kavel. Momenteel zijn er nog geen ontwikkelaars of aannemers in beeld bij de gemeente voor de ontwikkeling van de kavels. Ook bestaan hierover geen afspraken met ontwikkelaars/aannemers van ontwikkelingen in de omgeving van deze kavel.

Voor de bestemming wonen/voorzieningen moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button