Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – radioamateurs genieten van Dag voor de RadioAmateur in Zwolle

Zwolle – Het was een geslaagde dag voor de radioamateurs in Nederland. Op zaterdag 28 oktober vond de Dag voor de Radioamateur plaats in de IJsselhallen, de grootste beurs voor de radiozend-hobby in het land.

Met een gevarieerd programma van lezingen, een grote radiovlooienmarkt en commerciƫle verkoop van radiozendapparatuur was er voor ieder wat wils. Ook konden de bezoekers zelf een antenne bouwen en leren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van radio. De dag trok veel enthousiaste en nieuwsgierige radioamateurs die hun kennis en ervaringen met elkaar konden delen.

Interview met Remy Denker – PAƘAGF – Algemeen voorzitter van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) over de beurs, de VERON en over de ontstaanshistorie van de radioamateur.Ā 

Een radio- of zendamateur is iemand die met behulp van een radiozender en een antenne communiceert met andere amateurs over de hele wereld. Het principe van radioamateurisme is dat men zelf experimenteert met radiotechniek en leert over de werking en de regels van de radioverbindingen. Radioamateurs hebben een speciale vergunning nodig om hun zender te gebruiken en moeten zich houden aan bepaalde frequenties, vermogens en gedragscodes. Er zijn veel verschillende vormen van radioamateurisme, zoals morsecode, spraak, datasignalen, televisie, packet-radio en satellietcommunicatie. Ook zijn er veel verschillende soorten antennes.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button