Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Maarten van der Weijden opent Week van Zorg en Welzijn bij Vogellanden Zwolle

Zwolle – Ambassadeur Maarten van der Weijden heeft op spectaculaire wijze de Week van Zorg en Welzijn 2018 geopend. Met een zwemtocht van ruim 24 uur in 14 verschillende zorg- en welzijnsorganisaties verbond hij alle zorg-regio’s van Nederland. Maarten zwom ook ’s nachts door waarmee er speciale aandacht werd gevraagd voor de nachtzorg. Zorg en welzijn gaat immers 24/7 door, ook ’s nachts!

Olympisch zwemkampioen van der Weijden was maandag om zes uur’s ochtends in Revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle om daar in het revalidatiebad te zwemmen.  Naast Zwolle deed Maarten ook  Rijsbergen, Oud-Beijerland, Rotterdam, Rijswijk, Nieuwveen, Baarn, Assen, Arnhem, Maastricht, Heemstede, Goes, Lelystad en Amsterdam aan. Bij iedere locatie die hij bezocht gaf hij het kloppende zorg-hart door.

 

Het was heel bijzonder om op deze manier zorg en welzijn van binnenuit te leren kennen. Ik wil alle organisaties waar we tijdens de zwemtocht welkom waren bedanken voor hun gastvrijheid. Ik heb nog meer waardering gekregen voor deze sector, zorg gaat écht 24 uur per dag, 7 dagen per week door. Ik ben de zorg- en welzijnsprofessionals die dag en nacht voor heel Nederland klaar staan enorm dankbaar. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden tijdens de Week van Zorg en Welzijn! Maarten van der Weijden

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button