112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie zoekt informatie na overval Aldi Zwolle waarbij klant mes trekt en geld eist | Plaats Delict

Zwolle – De politie is dringend op zoek naar informatie nadat een klant in de Aldi aan de Bischop Willebrandlaan in Zwolle een mes trok en geld eiste. Het incident vond plaats op zaterdagavond 27 januari, vlak voor sluitingstijd, en de politie heeft beelden van de dader vrijgegeven.

Het personeel van de Aldi aan de Bischop Willebrandlaan in Zwolle kreeg de schrik van hun leven toen een klant plotseling een mes tevoorschijn trok en geld eiste.

De man, die tegen sluitingstijd de supermarkt binnenkwam, gedroeg zich in eerste instantie als een normale klant. Hij liep rustig door de gangpaden, opende enkele vriezers en leek wat rond te kijken zonder een specifiek doel voor ogen te hebben. Echter, het rustige tafereel veranderde abrupt toen hij bij de kassa verscheen.

Terwijl hij zijn artikelen op de loopband legde, verraste de man de caissière door in plaats van zijn portemonnee een mes tevoorschijn te halen en te eisen dat hij alles zou krijgen. Geschokt door de dreiging slaagde de caissière er niet in om de kassalade te openen, wat de overvaller alleen maar bozer maakte. Met het mes op haar arm gehouden, voelde het personeel de druk van de situatie toenemen.

Foto: videostill Plaats Delict RTV Oost

Gelukkig slaagde een collega erin om de kassa te openen, waardoor de overvaller er met slechts een paar biljetten vandoor ging. Hoewel de buit minimaal was, liet het incident diepe sporen na bij het personeel. Angst en stress overheersten na de schokkende gebeurtenis.

De overvaller, die vloeiend Nederlands sprak maar herhaaldelijk scheldwoorden gebruikte met betrekking tot kanker, werd op camera vastgelegd. De politie roept nu de hulp in van het publiek om de dader te identificeren en te voorkomen dat hij opnieuw toeslaat.

Dit incident vertoont gelijkenissen met eerdere overvallen bij Aldi-winkels, zoals die in Vroomshoop en Staphorst eerder in januari. Hoewel de werkwijze vergelijkbaar is, benadrukt de politie dat de beschrijvingen van de daders verschillen.

Mensen die informatie hebben over de overval in Zwolle worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via de tiplijn 0800 -6070. Anonieme tips doorgeven is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Tips doorgeven

Signalement
Donkere huidskleur
20 à 25 jaar oud
Slank postuur
Circa 1.80 meter lang
Donkere kleding, vermoedelijk een trainingspak
Zwarte Nike schoenen

Vragen
Herken jij deze man?
Heb jij informatie opgevangen over deze overval?
Heb jij de man die avond na 20.00 uur zien lopen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button