CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Van der Valk mogelijk ingezet als zorghotel coronapatiënten

Zwolle – Van der Valk Hotels en de hotels van de Fletchergroep worden ingezet als zorghotel in de strijd tegen het coronavirus. Vooralsnog gaat het om de Van der Valk hotels in Stein Urmond en in Uden-Veghel. Of Zwolle ook wordt ingezet is afhankelijk van de vraag van de Veiligheidsregio.

Vincent van Leeuwen, van Buro Six is woordvoerder voor de Van der Valk groep  bevestigt de inzet: “Vorige week is er een vergadering geweest tussen de Veiligheidsregio’s in Gelderland en de burgemeesters. Daar was het verzoek om te gaan inventariseren hoeveel hotels en hotelbedden er beschikbaar zijn om eventueel coronapatiënten onder te gaan brengen.  Hotels met ruime parkeergelegenheid en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg.” Met die vraag zijn de Van der Valk groep en de Fletchers Hotels aan de slag gegaan.

Bevallen

Op dit moment zijn de eerste twee hotels bijna beschikbaar “In het Van der Valk hotel Veghel zijn drie kamers vrijgemaakt als verloskamers. Mocht het ziekenhuis daar vol zijn en mensen moeten toch bevallen, en het kan niet thuis, dan kan dat bij ons”.

Zorghotel, geen ziekenhuis

Het Van der Valk in Stein Urmond in Limburg wordt momenteel ingericht als zorghotel. Het hotel licht pal naast het ziekenhuis. “Dat is voor mensen die eigenlijk te ziek zijn om thuis te blijven, maar die nog niet naar het ziekenhuis hoeven. Die worden dan in het Stein-Urmond hotel opgevangen. Morgen gaan ze daar mee beginnen. Het is ook niet zo dat die hotels omgebouwd gaan worden tot ziekenhuis. Het worden gewoon zorghotels.” aldus van Leeuwen. Vanaf dinsdag kunnen huisartsen coronapatiënten doorverwijzen naar het ‘coronacentrum’ als mensen ernstige klachten hebben maar nog niet naar de intensive care moeten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Of de andere Van der Valk hotels, zoals Zwolle, worden ingezet is op dit moment nog niet bekend. Dit hangt af van de vraag van de Veiligheidsregio’s. “Van der Valk is een echt familiehotel. We zijn dankbaar dat Nederlanders ons al jarenlang met een bezoek vereren. Wij voelen het dan ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets terug te doen. Vandaar dat we ons beschikbaar stellen als zorghotels.”

Mocht het Van der Valk in Zwolle worden ingezet dan zullen de eventuele reguliere hotelgasten die er nog zijn worden overgeplaatst naar een andere locatie. “Maar”,  zo stelt Van Leeuwen, “Je moet niet rekenen in deze tijd dat er nog veel mensen in een hotel zitten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button