Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Top 3-noteringen voor Windesheim in Keuzegids HBO en Elsevier

Zwolle – De kwaliteit van de opleidingen en de studenttevredenheid bij Windesheim stijgen voor het derde jaar op rij, zo blijkt uit onderzoeken van Keuzegids HBO en Elsevier.

Zowel in de Keuzegids HBO als in het onderzoek van de Elsevier naar de kwaliteit van hbo-opleidingen in Nederland, staat Windesheim in de top 3 van hogescholen. In het onderzoek van Elsevier, waarbij de focus ligt op studenttevredenheid, staat Windesheim op de derde plaats in de categorie brede hogescholen. In totaal vallen zestien hogescholen in deze categorie. In de Keuzegids HBO 2017 staat Windesheim – net als vorig jaar – op de tweede plaats in de categorie grote hogescholen.

Kwaliteit en tevredenheid omhoog

Voor het derde jaar op rij stijgt de beoordeling van Windesheim in beide onderzoeken. In de Keuzegids HBO scoort Windesheim 65 punten, een half punt meer dan afgelopen jaar. In het onderzoek van de Elsevier stijgt Windesheims tevredenheidsscore van 31,6 naar 35,8. Henk Hagoort, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim, is trots op de resultaten. ‘De afgelopen jaren is er hard gewerkt om onze opleidingen op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Om het niveau vervolgens vast te houden of om het zelfs nóg iets beter te doen, is een enorme uitdaging. Dat we daarin zijn geslaagd, is een groot compliment voor alle docenten en medewerkers.’

Keuzegids HBO

De Keuzegids HBO beoordeelt en vergelijkt de kwaliteit van alle hbo-opleidingen in Nederland op basis van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Naast de tweede plaats in de categorie grote hogescholen, hebben zes Windesheimopleidingen het zegel ‘topopleiding’ gekregen: Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit en HBO-ICT van Windesheim Flevoland in Almere en de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, Global Project and Change Management, Civiele Techniek en Elektrotechniek in Zwolle. Negentien opleidingen van Windesheim zijn bovendien landelijk de beste in hun soort (eerste of gedeeld eerste plaats). Dit zijn er vijf meer dan afgelopen jaar.

Elsevier

Voor de ranglijst van hogescholen in Elseviers ‘Beste Studies’ is gekeken naar de uitkomsten van een vraag uit de Nationale Studenten Enquête: “Geef aan hoe tevreden je bent over je opleiding in het algemeen”. Van de 53 beoordeelde Windesheimopleidingen scoren 48 op of boven het landelijke hbo-gemiddelde. Daarmee staat Windesheim op de derde plaats in de categorie brede hogescholen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button