Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Leuke activiteiten in en om Zwolle


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Er is van alles en nog wat te doen in Zwolle. Of je nu houdt van binnen- of buitenactiviteiten, er is voor elk wat wils. In Zwolle is namelijk genoeg te beleven: je kunt een van de vele musea bezoeken, maar ook een mooie wandeling langs alle bezienswaardigheden doen. Houd je van uitgaan? Dan ben je ook aan het juiste adres, want Zwolle biedt leuke uitgaansgelegenheden, voornamelijk op donderdagavond. In dit artikel lees je alles over de leukste en interessantste activiteiten in Zwolle.

Verken de stad

De eerste activiteit is om de stad te verkennen. Je kunt een mooie wandeltocht doen, te beginnen langs de Sassenpoort. Deze poort dateert uit 1409 en is een van de best overgebleven delen van de middeleeuwse ommuring van Zwolle. De poort is een binnenpoort. De buitenpoort stond een stuk verderop. Ook het museum de Fundatie is de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je een hele collectie beeldende kunst zien. Je kunt je geiten wollen sokken en wandelschoenen aantrekken om een mooie wandeling te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de stad per boot te verkennen. Zo zijn er bedrijven in de binnenstad die sloepen, kano’s, waterfietsen, suppen en zelfs BBQ-donuts verhuren. Deze ronde boten zijn geschikt voor tien personen, met een barbecue in het midden. De perfecte combinatie van lekker eten en het verkennen van de stad, zonder dat je zelf al die kilometers hoeft af te leggen.

Andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken

Zwolle heeft natuurlijk nog meer bezienswaardigheden. De Peperbus is hier een voorbeeld van: deze kerktoren is onderdeel van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming. Deze toren is 75 meter hoog en torent daardoor flink boven de stad uit. Wanneer je een mooi panorama van de hele stad wilt zien, ben je hier dan ook aan het juiste adres. Het is wel slim om goed schoeisel aan te trekken bij het beklimmen van de kerk. Je kunt wandelsokken eventueel ook vervangen door yoga sokken, want ook die zitten erg fijn bij een wandeling of klim. Ook de Grote Kerk, officieel de Sint-Michaëlskerk, is een prachtige bezienswaardigheid. De kerk is gelegen aan de Grote Markt en gebouwd tussen 1406 en 1466. Dankzij de rondleidingen die er gegeven worden, kun je meer leren over de geschiedenis.

Een uitje voor het hele gezin

Ben je met je kinderen op pad en wil je graag een activiteit ondernemen die leuk is voor het hele gezin? Dan kun je gaan karten. De baan is gelegen in de buitenlucht en zo ingedeeld dat je goed kunt inhalen. De snelheden op deze baan liggen hoger dan dat van het gemiddelde indoor circuit, doordat het ruim opgezet is. Na het racen kun je nog even blijven eten, zodat je de hele dag daar kunt genieten. Een andere leuke optie is Dinoland Zwolle. Dit is zeer geschikt voor de kleinere kinderen. In dit park staan namelijk beelden van meer dan 100 dinosauriërs. Sommige beelden zijn zelfs tientallen meters hoog. Wanneer je uitgekeken bent op de dinosauriërs zijn er nog andere leuke activiteiten te ondernemen in Dinoland, waaronder minigolf, lasergamen, een klimtoren en parcoursen. In Zwolle is dus genoeg te doen voor jong én oud!


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button