Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Scholengemeenschap Van der Capellen introduceert ‘Thuiswerkarm onderwijs’

Zwolle – In coronatijd was onderwijs op school niet zo vanzelfsprekend meer, laat staan huiswerk maken op school. Volgend schooljaar krijgen brugklassers van de Van Der Capellen scholengemeenschap te maken met ‘Thuiswerkarm onderwijs’. Het is de bedoeling dat het concept straks wordt toegepast op de gehele onderbouw.

Iedere middag gaan leerlingen onder begeleiding van mentoren en vakleerkrachten aan de slag met hun huiswerk. Naast het maken van huiswerk is er de mogelijkheid om extra activiteiten te ondernemen en begeleiding op verschillende terreinen te krijgen. Het voordeel voor de leerlingen is dat wanneer ze huiswaarts gaan, al het huiswerk al af is.

Vrij is ook echt vrij

Volgens afdelingsleider Paul Vermeulen is dit idee niet ontstaan door de coronabeperkingen van de afgelopen maanden: ”We zijn van mening dat het onderwijs anders vormgegeven moet worden. Het is mooi dat wanneer de kinderen thuiskomen, ze tijd hebben voor vrije tijd, muziek en sport.
Wanneer we de kinderen langer op school houden, kunnen ze het huiswerk onder begeleiding maken. Het betekent dat er intenser op school gewerkt wordt, maar dit verdient zich na schooltijd terug. De eerste reacties op het plan zijn erg enthousiast.”, aldus Vermeulen.

‘Thuiswerkarm onderwijs’ gaat van start in het nieuwe schooljaar, vanaf september.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button