Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRondje CultuurVideo NieuwsVoorpagina

Rondje Cultuur #3: Kunstplatform LINK brengt ‘verandering’ met de expositie ‘Chance Change’

Zwolle – In de Voorstraat in Zwolle is de nieuwste expositie van Kunstplatform Link te zien: ‘Chance Change’. Deze expositie biedt een boeiende verkenning van de menselijke positie in een snel veranderende wereld en fungeert als een spiegel voor reflectie over wat echt belangrijk is in ons leven.

Het hart van kunstplatform LINK, gelegen aan de Voorstraat 31, klopt met een missie om hoogwaardige, experimentele hedendaagse kunst toegankelijk te maken voor iedereen. “Wij proberen zo laagdrempelig mogelijk kunst van een relatief hoog niveau te laten zien. Dat betekent ook dat we gratis toegankelijk zijn.”, zegt Marko de Kok van het platform. “Wij denken dat dat in Zwolle mist, dat je gewoon spontaan ergens tegenaan kan lopen zonder dat je eerst een trap op hoeft of een toegangskaartje moet betalen.”

Marko de Kok in de expositieruimte Link aan de Voorstraat in Zwolle © RTV Focus Zwolle

De expositie ‘Chance Change’ is samengesteld uit werken van vijf kunstenaars, zorgvuldig geselecteerd op basis van hun vakmanschap en artistieke praktijk. Het overkoepelende thema van verandering biedt een breed scala aan interpretaties, variërend van figuratief tot abstract. Door de diverse werken worden bezoekers uitgedaagd om hun eigen standpunt te vormen, waardoor hun kritisch denken wordt aangescherpt.

Naast de hoofd locatie, LINK aan de Voorstraat, heeft het platform ook een satelliet locatie genaamd ‘In Transit’ op het station van Zwolle. Hier worden elke twee maanden nieuwe exposities gepresenteerd, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om zich te laten verrassen en inspireren.

Maar wat maakt kunst kijken nu eigenlijk zo waardevol? Volgens Marko leidt het bekijken van experimentele en abstracte kunst tot de vorming van nieuwe neurale verbindingen in de hersenen, wat de creativiteit stimuleert en mensen in staat stelt om deze creativiteit toe te passen in diverse situaties, zelfs als ze de kunst niet volledig begrijpen.

Hoewel de waarde van kunst moeilijk in woorden te vatten is, nodigt Link iedereen uit om de expositie ‘Chance Change’ te ervaren, die nog tot en met 17 maart loopt. De toegang is gratis en Link is geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De ‘In Transit’ locatie op het station is 24/7 te bekijken.

‘When the flood comes’ – Margriet van Breevoort – Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button