Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo Nieuws

Prijs voor de meest groene achtertuin in Zwolle

Zwolle – Groene tuinen en meer aandacht voor biodiversiteit , dat is de toekomstvisie die gemeente Zwolle heeft voor haar wijken. Momenteel bestaan veel achtertuinen in de wijken uit tegels met hier en daar een plantje. Door de app Garden Battle wil de gemeente hier verandering in brengen. Dinsdagochtend was de prijsuitreiking van de pilot die voor deze app draaide in de wijken Stadshagen en de Wipstrik.

“We hebben een app gemaakt waarin mensen een stukje ruimte claimen. Dit kan een achtertuin of een openbare ruimte zijn. Dit mochten zij ontwerpen. We hebben mensen gevraagd om hun ideale tuin te ontwerpen. Het is belangrijk om daar veel groen aan toe te voegen, want daarmee kunnen we bij een hoosbui beter het regenwater opvangen,” vertelt wethouder en juryvoorzitter Ed Anker.

Heel Zwolle

Nu de pilot in de wijken Stadshagen en de Wipstrik succesvol is afgerond, komt de app beschikbaar voor heel Zwolle. Dit geldt vanaf dinsdag 8 juni.

Ed Anker: “Vanaf vandaag mag heel Zwolle de Garden Battle spelen. Je kan thuis de app downloaden en je eigen tuin of omgeving ontwerpen. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen geïnspireerd worden om die tuin groener te maken. Dat is ontzettend belangrijk. Nog teveel tuinen liggen vol met tegels en zijn bloedheet in de zomer. Bij een regenbui stroomt al het water de wijk in het riool in. Dit is een leuke game die je daarbij kan helpen.”

Tot woensdag 30 juni kan iedereen zijn tuin of een publieke ruimte zo groen mogelijk inrichten. Gemotiveerde deelnemers hebben kans op een waardebon voor de tuin t.w.v. 250 euro.

https://www.climate-campus.nl/gardenbattle/ Om de Garden Battle te spelen, kunnen inwoners uit Zwolle zich aanmelden op www.climate-campus.nl/gardenbattle of de game downloaden op de Apple of Google playstore. De game is geschikt voor laptop/desktop of tablet. Wie zijn tuin heeft geclaimd kan direct de eigen tuin opnieuw ontwerpen en nu zo klimaatbestendig mogelijk. Je neemt het daarbij op tegen buurtgenoten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button