Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pathé opent haar bioscopen 1 juni; 30 bezoekers per zaal

Zwolle – Pathé gaat vanaf 1 juli weer geleidelijk open.  De bioscopen, waaronder de bioscoop in Zwolle, openen de deuren volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen.

Maximum van 30 bezoekers per zaal

Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen. Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker. En tussen de voorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven te kruisen. Wat betreft de hapjes en drankjes gaat Pathé werken met een aangepast aanbod met meer voorverpakte producten.

Films

“Pathé gaat open met een aantal mooie films. “, zo meldt de bioscoopketen. “De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren zoals Bloodshot, De Beentjes van St. Hildegard en Onward. Op veler verzoek zal Interstellar o.a. in IMAX te zien zijn, en zijn Spider-man: Far from home en Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in respectievelijk ScreenX en 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé. De ticketverkoop start vandaag.”

Consequenties voor omzet

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V.: “Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd. We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien en dat onze medewerkers in het theater weer aan het werk kunnen.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button