Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Om deze redenen zou je de bank in huis regelmatig moeten laten reinigen


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Op professionele wijze je bank reinigen in Zwolle is iets wat je mogelijk al jaren niet meer gedaan hebt. Huishoudens hebben er zelf de hulpmiddelen niet voor in huis, of zien hier de noodzaak niet direct van in. Zou je een badkamer of bijvoorbeeld keuken weken niet reinigen dan is het effect van een grondige reiniging direct zichtbaar; laat je de bekleding van een bank een aantal weken onberoerd dan is het effect minder groot. Althans, voor het oog! In de bekleding van een bank, fauteuil of bijvoorbeeld eetkamerstoel hopen zich door de tijd heen een groot aantal bacteriën op. Met een grondige reiniging van de bekleding zorg je ervoor dat deze bacteriën periodiek worden verwijderd. Daarnaast wordt met een grondige schoonmaak voorkomen dat de bekleding van je meubels onnodig snel slijt. Een duurzame keuze! In dit artikel lees je meer over het nut van het periodiek laten reinigen van meubels.

Behoud van de bekleding van meubels in huis

Zoals reeds aangehaald werd kan een grondige meubelreiniging door Sowieso Schoon bijdragen aan het behoud van de bekleding van meubels in huis. Bij een dergelijke meubelreiniging worden niet alleen de diep in de bekleding getrokken vuildeeltjes verwijderd. Ook brengt men na uitvoering van de werkzaamheden een beschermende laag aan op de toplaag van het meubelstuk. Men noemt dit ook wel het impregneren van meubels. Door gebruik te maken van een kwalitatief goed impregneermiddel wordt voorkomen dat de bekleding onnodig snel slijt; het meubelstuk zou z’n diepe kleuren hiermee verliezen. Daarbij kan de bekleding na verloop van tijd vaal worden.

Nieuwe vlekken zijn makkelijker te verwijderen

Niet alleen het behoud van de kwaliteit van de bekleding van een bank of eetkamerstoel is een reden om het impregneermiddel aan te brengen. Ook maakt dit het makkelijker om nieuwe vlekken uit de bekleding te verwijderen. Zeker in de eerste fase na uitvoering van de schoonmaak van het meubelstuk is het afnemen ervan met een vochtige doek vaak al voldoende bij vervuiling. Door periodiek voor zo’n reiniging te kiezen, voorkom je serieuze vlekken in de bekleding van de bank of fauteuil.

Vervuiling van de bekleding van meubels niet te voorkomen

Het is ondoenlijk om vuil buiten de bekleding van meubels te houden. Je neemt het vuil eenvoudig mee aan je broek, aan een trui of bijvoorbeeld onder de tas die je korte tijd op een fauteuil zet. Daar komt bij dat er haren, etensresten en bijvoorbeeld huidschilfers op de bekleding achterblijven bij een intensief gebruik van het meubilair. Het periodiek uitzuigen van de bank met een normaal model stofzuiger zal onvoldoende effect hebben om het vuil volledig uit de bekleding van een meubelstuk te kunnen krijgen.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button