Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Noorderslag hoogtepunt Afterpartees naar Hedon

“Hoe vaak kan Afterpartees zichzelf nog overtreffen?”, luidt een lovende recensent van muziekportaal 3voor12 de dag na Noorderslag. De Limburgse indie- rockband wordt met recht bestempeld als het hoogtepunt van het belangrijkste showcasefestival van Nederland en daarmee zijn de verwachtingen hoog voor 2015. Met net hun nieuwe album Glitter Lizard uit staan ze vrijdag 30 januari in Zwols poppodium Hedon op de planken.

Gedreven door hun liefde voor energieke 70’s punk en hartverscheurende powerpop besluiten ze, met Iggy Pop, T-Rex en King Tuff in de cd-speler, als band het land door te zwerven. Teksten over falen in de discotheek, boomhut bouwende bankiers, modelabel Gucci en het verdrinken van zelfingenomen singer-songwriters. Daar worden de jongens gelukkig van.

In 2013 ging het echt los met de jongens. Na een tour door de popzalen van Nederland als voorprogramma van traumahelikopter en met slechts de single First/Last op de schoorsteenmantel, deden ze al o.a. Best Kept Secret, Pinkpop, Into The Great Wide Open en Paaspop aan. Met debuutalbum Glitter Lizard uit zou dit zomaar eens het jaar van Afterpartees kunnen worden.

AFTERPARTEES
Support: MOUNTAINBIKE

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : vrijdag 30 januari
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 10,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie:
Hedon Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button