Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Muzikaal poppentheater in Museum de Fundatie

Zwolle – Het Zwolse theatergezelschap Jansen & de Boer maakt in Museum de Fundatie een prachtige, unieke en kunstzinnige muziektheatervoorstelling in de museumzalen in Zwolle en in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis. Jansen & de Boer maakt bijzondere mensgrote poppen waarmee ze de kunst tot leven brengen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

“Het museum is trots om Zwols talent een podium te geven in het museum en deze bijzondere samenwerking aan te gaan. De kunst in onze museumzalen en beeldentuin komt op een unieke wijze tot leven. Niet alleen kinderen uit het basisonderwijs kunnen mee op deze bijzondere reis, maar ook ons publiek kan dit spektakel gaan beleven.” Megan Baarda, Educatie en publieksprogrammering.

Over de voorstelling

In Uit de verf komt kunst tot leven. Wat vertelt iemand die al eeuwen in een schilderij zit? En hoe klinkt een standbeeld dat nog nooit een stem heeft gehad? Kunst bekeken door de ogen van de afgebeelde personen, of dieren, of dingen. Wat plat was, wordt rond. Is iets rond, krijgt hetziektheater, poppen, fundatie, alle leeftijden beentjes. Wat beentjes heeft, loopt en begint te praten. Jansen & de Boer trekt kunst uit de verf. Ze brengen een ode aan de verbeelding, bevragen het bestaansrecht van kunst en nemen kinderen op een speelse manier mee in de grote vragen die kunstwerken aan de kaak stellen, of stellen zelf grote vragen bij kleine details die worden afgebeeld.

Praktisch

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.
De tickets kosten € 17,50 (inclusief museumentree).
Duur: 45 minuten.
Speeldata Zwolle: zaterdag 20 april, 10:00 uur en zondag 21 april, 10:00 uur.
Speeldatum Heino/Wijhe: zondag 2 juni, 11:00 en 14:00 uur.
Let op: beperkte beschikbaarheid, maximaal 30 deelnemers per voorstelling, reserveren via
museumdefundatie.nl

Over Jansen en de Boer

Noralie Jansen en Willeke de Boer geloven dat volwassen zijn niet bestaat, niemand is ‘af’ of ‘klaar’. Juist in ontwikkeling zit kracht. Met hun voorstellingen willen ze het publiek laten zien dat het nooit te vroeg óf te laat is om je te verwonderen. Ze brengen poppen tot leven die als acteurs naast de spelers op de vloer staan. Met oog voor detail, meerstemmige zang, poëtische teksten en een levendige fantasie maken ze grote thema’s op een persoonlijke manier gemeenzaam en invoelbaar. Meer info: jansenendeboer.nl

De voorstelling Uit de Verf is mede mogelijk gemaakt met de genereuze steun van Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, Cultuurfonds, Stichting Het Hervormd Weeshuis en Janivo Stichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button