Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio: Het Bak100Festival in de Kamperpoort; taartenbakwedstrijd, wandelroutes …

Zwolle – In de wijk De Kamper Poort staat de oude Elbert school, een prachtig historisch gebouw dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. Hier vinden we Adriënne en Margriet, twee enthousiaste organisatoren van het aankomende Bak100Festival dat aanstaande zaterdag plaatsvindt. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan?

Veebak

“Bak 100 verwijst naar een veebak die ooit op de Veemarkt stond. Deze bak was niet alleen een bak om het vee in te houden maar ook een geheime ontmoetingsplek voor verliefde stelletjes uit de wijk. Het was een afgelegen plek, verscholen achter een pilaar.”, vertelt Margriet. Deze mooie geschiedenis diende als inspiratie voor het festival, waar het doel is om mensen met elkaar in contact te brengen.

Voor en door de bewoners

Het Back honderd festival is een feest van, voor en door de bewoners van De Kamperpoort. Hoewel er enkele organisaties betrokken zijn, ligt de nadruk op het samenkomen van de buurtbewoners. Op zaterdag zullen er diverse activiteiten plaatsvinden die voor vermaak en verbinding zorgen.

Taartenbakwedstrijd

Het programma van het festival is zeer divers. Zo zijn er creatieve workshops, een voetbalclinic en een wandelroute door de wijk. Een springkussen mag natuurlijk niet ontbreken, en er wordt zelfs een taartenbakwedstrijd georganiseerd. Bij deze taartenwedstrijd kunnen de bewoners van de Kamperpoort hun eigen taart thuis bakken en deze voor 11.30 uur inleveren op het festivalterrein. Een officiële jury zal de taarten beoordelen op verschillende aspecten, en de winnende taart zal om 14.00 uur bekend worden gemaakt.

De geur van versgebakken taarten dus, zaterdagochtend in de Kamperpoort. De taarten worden in de kantine van de wandelvereniging tentoongesteld, waar de jury rustig kan beoordelen welke taart de beste is. Uiteindelijk worden de taarten aangesneden en te koop aangeboden aan bezoekers.

Zaterdag 15 juli 13.00 – 17.00 uur

Het festival verwelkomt bezoekers van alle leeftijden en is zeer divers in zijn publiek. Naast de buurtbewoners zijn ook mensen van woonzorgcentrum IJsselheem uitgenodigd en aanwezig. Maar er is ook volop te doen voor kinderen. De bewoners van de Regionale Opvang Locatie zijn ook te vinden op het festival. Zij zullen hapjes uit verschillende culturen bereiden en betrokken zijn bij de organisatie van het evenement.
Van 13.00 uur tot 17.00 uur zal het festival bruisen met activiteiten in en rondom de oude school. Iedereen uit de buurt is welkom om deel te nemen aan dit gezellige evenement en nieuwe mensen te ontmoeten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button