Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Koorbazen door naar de halve finale van het gloednieuwe tv-programma ‘We Want More’

Zwolle – De bazen zijn door! De vijf juryleden bestaande uit Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes en Henk Poort stemmen het 55 koppige Koorbazen naar de halve finale van het nieuwe tv-programma ‘We Want More’.

Met een eigen gearrangeerde versie van het nummer “Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana geeft de jury het a capella mannenkoor uit Zwolle een ticket naar de halve finale. De combinatie van beatbox, spokenword en koorzang was voor de juryleden geheel nieuw. “Ik vind dit echt te gek! Ik denk dat dit er nog helemaal niet is én niet geweest is.” comment een enthousiaste Andre Hazes. Waar Trijntje zich geïntimideerd voelt door felle kracht van de 55 bazen, is Davina Michelle onder de indruk: “Ik vind jullie fantastisch. Alles eraan klopte.” Daarmee krijgt Koorbazen de kans om dit avontuur voort te zetten.

Koorbazen (sinds 2016) stond o.a. in AFAS Live, op Zwarte Cross en hebben jaarlijks hun eigen theaterconcerten. Dit a capella mannenkoor uit Zwolle is een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samen komen.
Of Koorbazen daadwerkelijk de hoofdprijs van €100.000 euro zal winnen, is nog niet bekend omdat de opnames, uitgevoerd volgens richtlijnen van het RIVM, nog in volle gang zijn.

We Want More is een zangwedstrijd waaraan uiteenlopende acts deelnemen: jong, oud, solisten, bands en koren. De kandidaten moeten met hun optreden minstens vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Slechts 12 kandidaten behalen de finale en strijden om de hoofdprijs van €100.000,-

Volg het avontuur van Koorbazen op www.koorbazen.nl, facebook en instagram.
We Want More is vanaf vrijdag 12 juni wekelijks te zien op SBS6 om 20.30 uur

Gerelateerde artikelen

Back to top button