Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Interview: Wie zijn de ontvoerders van de Dino’s?

Update: met persverklaring en foto van tijdelijke stalling

Zwolle – Vannacht doken de vermiste Dino’s van Dinoland op in Vledder. Ze blijken óntvoerd te zijn door de mannen van Oudejaarsvereniging de Oliebol uit die plaats. Maar waarom? Zijn ze onbeschadigd? En komen ze nog weer terug?? Vragen genoeg om eens te bellen met Arjan Haveman, bestuurslid van de Oliebol. De beelden verdwenen in de nacht van 17 op 18  december. In een persbericht spreken de bestuursleden van oudejaarsvereniging De Oliebol over een oudejaarsstunt.

In de bewuste nacht haalden de mannen van De Oliebol binnen een kwartier de twee beelden op de trailer. Gezien de omvang van de twee beelden, van bijna 6 meter lang en 3 meter hoog, een hele prestatie. De publiekstrekkers stonden langs de Nieuwe Veerallee, een drukke doorgaande weg richting het centrum van Zwolle. Bovendien is het politiebureau net om de hoek bij het Hanzeplein, maar dit alles weerhield de dinodieven er niet van om ze te ontvreemden.

De oudejaarsvereniging is al jaar en dag verantwoordelijk voor markante stunts, om hiermee actualiteiten en onderwerpen aan het dorp en beleidsmakers aan te kaarten. Met deze stunt willen de mannen aandacht generen voor het plan Vledder-Noord. De bouw van een zorgcentrum, starterswoningen en losse kavels staat al decennia lang op de planning. Het merendeel van de bestuursleden van De Oliebol maakt zich hard voor betaalbare starterswoningen in Vledder.

In de nieuwjaarsnacht werden de reusachtige dino’s gepresenteerd aan de bezoekers van het nieuwjaarsfeest in de Tippe te Vledder. De beelden zullen op nieuwjaarsdag nogmaals getoond worden aan de mensen die niet aanwezig konden zijn. De mannen van De Oliebol gaven tijdens hun stuntpresentatie aan dat er archeologische resten zijn gevonden op de huidige locatie waar de bouw plaats zal moeten vinden. De oudejaarsvereniging heeft geen zin om weer te wachten op gemeente Westerveld. Ze hebben daarom eigenhandig de resten van de Spinosaurus en T-Rex opgegraven. Vervolgens is de eerste heipaal de grond in geslagen en kan de bouw wat betreft De Oliebol beginnen.

De Dino’s werden op een wagen uit Zwolle gereden en gestald in een loods in de omgeving in Vledder. Gisteren ‘doken’ ze op op een rotonde.

Diverse stunts

Oudejaarsvereniging De Oliebol bestaat sinds 1994 en heeft al vele opmerkelijke verdwijningen op haar naam staan, zo werden eerder de “All You Need is Love caravan” ontvreemd en had de vereniging het grote boegbeeld “Kos met de Snor” uit het Land van Ooit weggehaald. Zeven jaar geleden ‘stuntte’ de vereniging met de ontvreemding van een enorme F104 Starfighter van luchtvaartmuseum Deelen bij Arnhem. In de jaarwisseling 2012-2013 presenteerden de mannen een enorme baanfiets die bij het wielercentrum Omnisport in Apeldoorn werd ontvreemd. Drie jaar geleden werd nog een enorme hobbel-eland van het zwaar beveiligde industrieterrein bij de IKEA in Zwolle ‘geleend’ als stunt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button