EconomieGesponsored artikel

Isolatie in de zomer? Helemaal geen gek idee!


Gesponsord artikel


Wie denkt dat isoleren in de winter moet gebeuren, die heeft het mis! Juist in de zomer zijn de omstandigheden gunstig om jouw woning van isolatie te voorzien. Waarom? Simpelweg omdat het dan droog is. De isolatiespecialist kan zo gemakkelijk zijn werk doen. Bovendien zijn de wachttijden in de mooie maanden van het jaar vaak iets korter, omdat er in het najaar een run komt op isolatie. Welke soorten isolatie moet je dan aan denken? Je leest het hieronder.

Dakisolatie en vloerisolatie

Twee belangrijke plaatsen in de woning zijn het dak en de vloer. Via het dak verdwijnt de meeste warmte, want warmte stijgt altijd op. Op de vloer heb je last van kou, dus die isolatie is ook sterk van invloed op je woongenot. Het dak isoleren is één van de zaken die je, mits je handig bent, vaak zelf nog goed kunt aanpakken. Dat scheelt een hoop geld. Het gaat erom dat je een dikke laag isolerende materialen aanbrengt aan de onderkant van je dak. Hierna kun je dit, bijvoorbeeld met gipsplaten, mooi afwerken zodat je er niets meer van ziet. Ben je niet zo handig, dan kun je dit beter uitbesteden aan een vakman.

Spouwmuur en beglazing

De muren zijn een enorme oppervlakte waar veel warmte verloren gaat. De spouwrmuur kun je laten na-isoleren met steenwol of PIR. Laatstgenoemde is momenteel erg in opmars vanwege de hoge isolerende waarde.

Niet geheel onterecht wijst kozijnspecialist Het Kozijnenhuis op de ramen die niet vergeten mogen worden. Want zodra je muren de warmte tegenhouden, is het natuurlijk zonde als de warmte dan via de ramen alsnog verdwijnt naar buiten. Daarom is het slim om voor HR++ glas te kiezen, zodat de meeste warmte goed wordt binnengehouden. Je kozijnen vervangen door kunststof kozijnen kan dan een goed moment zijn. Probeer je kunststof kozijnen in de buurt aan te schaffen. Woon je in Zwolle, dan kun je prima kunststof kozijnen uit Assen laten komen. Maar liever niet helemaal uit Amsterdam of Maastricht. Waarom niet? Om de doodeenvoudige reden dat je zo erg veel onnodige reistijd en -uitstoot uitspaart.

Subsidieregelingen

Heb je zelf verbouwplannen, of denk je eraan om isolatie aan te brengen in je woning? Zoek een goede aannemer, zodat je verzekerd bent van kwaliteit. Vergeet dan zeker niet om ook naar de subsidiemogelijkheden te kijken! Vrijwel alle gemeenten bieden dit aan, en er zijn ook landelijke regelingen. Het zou jammer zijn om geld te laten liggen. In vrijwel iedere gemeente zijn ook nog subsidies te vergeven. Mocht je geld tekort komen, dan hebben we in Nederland ook nog de Energiebespaarlening. Daarmee kun je voordelig geld lenen voor het verduurzamen van je woning. Voor sommige mensen is de rente zelfs nul procent.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button