EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Iedereen t€lt!-festival geopend

Zwolle – In het Academiehuis de Grote kerk in Zwolle, is donderdag in het bijzijn van wethouder Dorrit de Jong het Iedereen t€lt!-festival geopend.

Heb jij behoefte aan hulp bij je financiële administratie? Wil je graag speelgoed voor je kinderen, maar kun je het niet betalen? Doet je koffiezetapparaat het niet? Op dit Iedereen t€lt!-festival zijn er veel vrijwilligers en organisaties die je daarbij verder kunnen helpen.

Ruim 40 organisaties presenteren zich op de informatiemarkt in festivalsfeer. Zo is er informatie over financiële regelingen om geld te besparen, voorzieningen, zelfredzaamheid, meedoen, schuldhulpverlening, duurzaamheid, het besparen van energie en nog veel meer.

(Tekst gaat verder onder foto’s)

De weggeefwinkel

Zo is er de Weggeefwinkel, waar spellen en speelgoed uitgestald liggen. “Heb je het nodig? Neem maar mee!” zegt een vrijwilliger. Peggy Blokland werkt bij Travers Holtenbroek. De Weggeefwinkel is een van de initiatieven van Travers Welzijn met betrekking tot armoede bestrijding.

Op orde

Yvonne Knobbout vertelt over ‘Op Orde’ en hoe deze helpt en advies geeft bij het vinden van de juiste organisatie bij jouw vraag over  brieven, geld en schulden. Op orde werkt samen met de wikteams en hebben een open inloop tussen 9.00 uur en 11.00 uur op de verschillende adressen. Voor meer info hierover klik je op de button.

Op Orde

 

Taalpunt

Taalpunt Marije Bervoets Taal kan een barrière zijn bij invullen van formulieren en andere belangrijke financiële zaken. Daarom is hert zo belangrijk om de taal goed te leren. Er is ook een methode

Taalpunt

 

Meer info over initiatieven

Het festival is nog geopend tot 20.00uur. Kun je er niet bij zijn? In Zwolle zijn er veel initiatieven voor inwoners met een laag inkomen. Meer informatie hierover is te vinden op www.samenzwolle.nl/hulpbijarmoede.
Info bespaartips

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button