Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

Gezonde Schoolkantines in Overijssel in het zonnetje

Zwolle – Het was feest gisteren op het Deltion College in Zwolle. Dat gebeurde tijdens de landelijke Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart. Tijdens een heus ‘Gezonde Schoolkantine Festival’ besteedde men extra aandacht aan een gezonde en duurzame schoolomgeving. Organisatoren waren het Voedingscentrum, GGD IJsselland en Jong Leren Eten Overijssel.

Tijdens het festival reikte wethouder Michiel van Willigen van de gemeente Zwolle 9 gouden en 1 zilveren Schoolkantineschaal uit aan VO en MBO scholen in Overijssel.

Finale Schoolkantine Challenge

Het festival was ook bedoeld ter inspiratie voor scholen die nog willen starten met de Gezonde Schoolkantine en / of voedseleducatie. Daarnaast is de winnaar bekend gemaakt van de Schoolkantine Challenge. Leerlingen / studenten van 6 VO en MBO scholen mochten in de finale hun zelfbedacht duurzame, gezonde en betaalbare snack bereiden. Dit onder leiding van een Deltion-kok en presenteren voor een jury. De leerlingen van het Agnieten College wonnen met hun gezonde kantinesnack ‘Wrappie’. Deze snack voldeed het meeste aan de 5 G’s: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Groen.

De Gezonde Schoolkantine

Het Gezonde Schoolkantine Festival houdt men sinds dit jaar in bijna elke provincie. Maar liefst 65% van de middelbare- en mbo-scholen in Nederland is actief bezig met een Gezonde Schoolkantine. Kijk voor meer informatie op de website van het Voedingscentrum.

Bron
GGD Ijsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button