Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente Zwolle: Samen tegen corona

Zwolle – Op 14 april gedenken we dat Zwolle 75 jaar geleden bevrijd werd. Dat is een mijlpaal in onze geschiedenis. We danken onze vrijheid aan Leo Major en al die anderen die vochten tegen de bezetter. Juist nu we onze vrijheid samen willen vieren, staat die onder grote druk. We beleven met elkaar de grootste crisis na oorlogstijd: de strijd tegen het coronavirus.

De mensen in de zorg voeren deze strijd aan de frontlinie. Artsen, verpleegkundigen, (thuis)zorgmedewerkers en anderen die onvermoeibaar en moedig waken over onze gezondheid. Wij zijn hun enorm dankbaar voor hun inzet, die niet zonder gevaar is. Wij denken aan onze stadgenoten die getroffen zijn door het virus. Wij hebben verdriet met de nabestaanden van degenen die het leven hebben moeten laten. En wij hebben hoop met degenen die ziek zijn, en met hun naasten, die in spanning wachten op herstel.

Op deze plek spreken we onze waardering uit voor alle Zwollenaren die hun best doen om deze situatie door te komen. De meesters en juffen die thuisonderwijs verzorgen, de mannen en vrouwen die het vuilnis ophalen en de straat schoonhouden, het supermarktpersoneel en de hulpdiensten. En alle anderen die op welke manier dan ook hun steentje bijdragen aan de Zwolse samenleving.

Daarnaast gaan onze gedachten uit naar de ondernemers en de zzp’ers die zwaar economisch getroffen worden. Wij proberen u zo goed en zo snel mogelijk te ondersteunen in deze tijd.

De dagelijkse beperkingen waarmee we allemaal te maken hebben, hebben een enorme impact op ons leven. Ook in Zwolle hebben we ons te houden aan de maatregelen die nodig zijn om dit virus terug te
dringen. Het beheersbaar te maken, op termijn.

We hebben nog een weg te gaan, want het virus is voorlopig bij ons. Gelukkig gaan we die weg samen. In Zwolle kijken we naar elkaar om. Dat doen we in goede tijden, en ook in perioden waarin het minder met
ons gaat. Zoals nu. Daar zijn we ontzettend trots op, als gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders. Laten we ook de komende tijd de schouders eronder zetten. Laten we alle genomen coronamaatregelen respecteren en anderen blijven helpen waar nodig en mogelijk.
En hebt u ons nodig? Hebt u een vraag of een opmerking? Kijk dan op www.zwolle.nl.

Wij danken u heel hartelijk voor uw inzet.

Het gemeentebestuur van Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button