Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

FIRST LEGO Leaque op Deltion College

'Into Orbit'

Zwolle – Deze week organiseerde het Deltion College voor de 11e achtereenvolgende keer de regiofinale van de FIRST LEGO League. Meer dan 1.000 basis- en vo-leerlingen maken tijdens de FIRST LEGO League kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Foto’s : © Peter Denekamp

Centrale thema

Het centrale thema dit jaar was: INTO ORBIT. Teams werkten aan een hele unieke opdracht; ” Een menselijk fysiek of sociaal probleem identificeren dat zich voordoet tijdens langdurige ruimteverkenning binnen het zonnestelsel van onze Zon en een oplossing voorstellen.”

De deelnemende teams werden op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork. Alle deelnemende scholen hadden voor de werdstrijd lego, een robot en een oefenmat ontvangen zodat ze konden oefenen met het programmeren en uittesten van de robot.

Overige activiteiten

Voor Deltion vormt de FIRST LEGO League al een aantal jaar een groot onderwijsproject. Rondom de wedstrijd worden verschillende doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Procestechniek, Hout & Meubel, Installatie, Elektricien, Optiek, Facilitair, Beveiliging, Zorg, Bouw, Mode, Fotografie en Vormgeving dragen hieraan bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button