Zwolse actrice Ksenia te zien in Dorpshuis De Molenkamp

Zwolle – De Zwolse actrice Ksenia speelt vandaag een thuiswedstrijd met haar toneelvoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’. Om 20.00 uur is ze te zien in Dorpshuis De Molenkamp in Windesheim.
In ‘Zij zagen Oorlog’ speelt ze 6 korte verhalen achter elkaar. Zo portretteert mensen die een beslissing moeten nemen en die elk goede bedoelingen hebben. De voorstelling gaat niet over grote getallen of complexe gevechten, maar over zes individuen die op een moeilijk moment een keuze moeten maken.
Met haar theatertournee volgt ze het spoor van de bevrijder. Ze eerde de Amerikanen in Limburg, de Britten in de Achterhoek, de Polen, Fransen en Belgen in Drenthe en deze week in Overijssel de Canadezen. Want ooit had Nederland ook veel internationale hulp nodig om weer vrij te worden.
Na Zwolle vervolgt Ksenia haar tour richting de Betuwe waar ze op 4 mei onderdeel is van herdenkingsprogramma in Wageningen. Op 9 mei eindigt de tournee in Amsterdam, want dat was de dag dat de hoofdstad in 1945 bevrijd werd.
Ksenia is geboren in Kharkiv, Oekraïne. Ze heeft besloten alle baten van deze toernee te doneren aan Oekraïense weeskinderen.

The event is finished.

Back to top button