Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Heerlijke tweede helft bezorgt PEC Zwolle de zege in Volendam

Zwolle – Door een uitermate sterke tweede helft beleeft PEC Zwolle een heerlijk avondje in Volendam. De plaatselijke FC wordt dankzij doelpunten van Ody Velanas, Ferdy Druijf (drie keer) en Lennart Thy op een 0-5 nederlaag getrakteerd.

Het was alweer elf jaar geleden dat beide teams elkaar in competitieverband troffen. Bram van Polen was er destijds – uiteraard- ook al bij. De aanvoerder van PEC zag zijn team het ditmaal in de openingsfase lastig hebben met Volendam. Al binnen twee minuten was Jasper Schendelaar erg belangrijk door oog in oog met Booth de bal tegen te houden.

Wedstrijd in balans

Na dat lastige begin kwam de wedstrijd meer in balans in het winterse Volendam. Op het kunstgras bleek het lastig voetballen, helemaal toen de regen annex ijzel uit de lucht kwam vallen. Toch kwam PEC er gedurende die eerste helft steeds beter in te komen. Thomas Lam testte keeper Backhaus een keer van afstand, terwijl Younes Namli zijn pogingen naast het doel zag verdwijnen.

Goals, goals, goals

Begin tweede helft begonnen de mannen van Johnny Jansen een stuk beter te voetballen en dat betaalde zich uit. Nadat Younes Namli en Zico Buurmeester nog op keeper Backhaus stuitten was het na een klein uur spelen wel raak. Namli stuurde Ody Velanas diep. De Griekse-Nederlander, die de voorkeur kreeg boven Eliano Reijnders, schoot de bal beheerst in het doel: 0-1. Binnen een paar minuten werd het in een keer 0-3. Invaller Ferdy Druijf was twee keer het eindstation van een prima aanval.

In de slotfase bleef PEC jagen op meer doelpunten. Aanvoerder Bram van Polen zag zijn inzet nog uit de kruising worden gehaald door Backhuis. Uit de daaropvolgende corner scoorde Lennart Thy alsnog: 0-4. Het slotstuk was voor Druijf die vanaf een meter of twintig hard raak schoot: 0-5.

Zo werd het al met al een mooie avond, ook voor de massaal meegereisde Zwolse aanhang. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Om 20:00 uur is NEC Nijmegen de tegenstander.

FC Volendam – PEC Zwolle 0-5 (0-0).

Toeschouwers: 6.800

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Twigt (FC Volendam)

FC Volendam: Backhaus, Buur (75. Mbuyamba), Benamar (Plat/46), Flint, Cox, De Haan (83. Zeefuik), Mirani (57. Maulun), Twigt, Ould-Chikh, Mühren, Booth (57. Kuol)

PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (84. Serrano), Buurmeester (58. Druijf), Van den Berg, Thomas (84. El Azzouzi), Namli, Thy, Velanas (77. Reijnders)

59. Velanas 0-1

62. Druijf 0-2