Kunstfestival Hattem biedt talent podium

Hattem – Kom zaterdag 28 mei naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst. Een kleine greep uit het programma van Kunstfestival Hattem.

Kunstmarkt van het Voermanplein tot de Grote Kerk

Schilders, aquarellisten, tekenaars, illustrators, grafici, beeldhouwers, keramisten, hout-, glas-, papier- en porselein kunstenaars, kunstfotografen, gameontwerpers, woordkunstenaars, textiel-, zijde- en viltkunstenaars, ontwerpers van tassen, edelsmeden en één kunstsmid komen in groten getale naar Hattem. Dit jaar is dan ook het kunstmarktgedeelte uitgebreid en presenteren ruim 90 kunstenaars uit het hele land hun gevarieerde werk op het Voermanplein, tussen het Voermanplein en de Dijkpoort, in de Kruisstraat én uiteraard rondom de Grote Kerk. Ook het jubilerende Kunstgilde Hattem is present met een kraam rondom de kerk en laat werk van alle 14 gildeleden zien. En Pakje Kunst Zwolle komt speciaal naar Hattem en pakt op het Voermanplein uit om te laten zien dat een mini-kunstverzameling voor iedereen is weggelegd.

Beeldhouwen in de Achterstraat

Bij Beeldhouwersgilde Hattem kun je kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. SockArt bij Twee Steekjes Los in de Kruisstraat Je eigen sokken breien of haken = je eigen kunst breien of haken; je geeft er je eigen twist aan met kleuren en structuren. Bij Twee Steekjes Los vind je ook een ‘huiskamer’ waar je mee kunt breien of haken aan het SockArt-kunstwerk. Er zijn te veel workshops om op te noemen, daarom binnenkort meer over de andere workshops tijdens Kunstfestival Hattem.

Expositie creatieve kunstwedstrijden

Voorafgaand aan het festival worden er twee wedstrijden georganiseerd waarvan de inzending vanuit de volwassenen als expositie te bezichtigen zijn. Kom de mini-kunstwerken op 10×10 bewonderen bij Galerie 8 en ontdek de beeldende kunst impressies van Korenmolen de Fortuin op het plein van de Molenbelt.

Kunstopleidingen en meer in de Achterstraat

In de Achterstraat tref je kramen gevuld met werk van de studenten van de Vrije Academie Nunspeet en werk van de leden van KunstKring Nunspeet. Naast het eerder genoemde en jubilerende Beeldhouwersgilde Hattem staat ook de Hattemse Beeldentuin de Schoppert in deze straat. En het Voerman Stadsmuseum Hattem ontbreekt natuurlijk ook niet.

Ateliers zetten hun deuren open

Volg de rode schoenen van de Achterstraat naar het Plein bij de Molen en laat je verassen door ambacht en demonstraties. Ontdek ook hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je meenemen in ‘een Wereld in Rood’. Een aantal gildeleden van Kunstgilde Hattem geeft demonstraties in de 2e Walsteeg, op het pleintje voor Vicaris koffie, thee & meer en Delicatessenwinkel Holly’s. De deur van het atelier in de Voermankoepel aan het Voermanplein met werk van kunstenaars Inge in ’t Hout en Roeli Rumscheidt
staat open en ook kan Atelier Susanne Annot, Bruno Barat Art Gallery, atelier van Lilia Gabo, Atelier Even Binnen van Inge van der Sluis en de Dijkpoort bezocht worden.

Bekijk het volledige programma op: www.visithattem.nl/kunstfestival-hattem
Kom zaterdag 28 mei naar Hattem en ontdek de veelzijdigheid van kunst, want …
Kunstfestival Hattem is voor iedereen!

The event is finished.

Back to top button