Kunst in de gang.

Zwolle – De brandgang aan het koewegje 4 is sinds enige jaren tot expositieruimte omgetoverd. Zaterdag 23 en zondag 24 is daar de 7de expositie te zien met als titel Contrapunt VII. Twee kunstenaars, Jaap Kater en Lucy Legeland, maken samen een tweestemmige expositie. Slechts één weekend te zien van 12:00 – 17:00. Toegang gratis. De beide kunstenaars zijn aanwezig.

“In een meerstemmige expositie stijgt de som der delen uit boven de individuele stemmen”

Over de expositie.

Wanneer je naar het grafisch werk van Jaap Kater kijkt, duikel je, net als in zijn beeldhouwwerk, in een eigengereid universum. Zijn tekeningen verbeelden dromerige imaginaire landschappen met weidse vergezichten. Lucy creëert met eenvoudige lijnen taferelen waarin menselijke en dierlijke gestalten bijeen staan. Zo worden de landschappen van Jaap plots gevuld met levende wezens en ontstaat een fascinerende meerstemmigheid.

Over contrapunt

Deze titel verwijst naar een begrip uit de muziek en betekent meerstemmig of tegenstem. In een contrapunt vormen de stemmen samen een harmonisch geheel. Los van elkaar blijven ze zelfstandige krachtige melodieën. Voor de contrapuntserie wordt een Kunstenaar uitgenodigd om een tegenstem te zoeken waarmee hij of zij een expositie wil maken.

The event is finished.

Back to top button