KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Eerste punt voor PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen is in de Azerion Vrouwen Eredivisie van de hatelijke ‘0’ af. De ploeg van trainer Olivier Amelink pakte zondagmiddag het eerste punt op bezoek bij Excelsior Vrouwen: 2-2. De Blauwvingers kwamen twee keer terug van een achterstand.

Gelijkwaardig

In de eerste helft deden PEC Zwolle Vrouwen en Excelsior Vrouwen erg weinig voor elkaar onder. Het spel golfde op en neer, waarbij de beste kansen voor de thuisploeg waren. Na een kwartier spelen kwamen zij dan ook op voorsprong. Na een slordige pass van keepster Tirsa Postma kreeg Iris van Bokhoven zomaar een grote kans cadeau. De spits bleek scherp in de afronding, want ze schoot de bal tegen de touwen. De Rotterdammers kregen niet lang daarna een behoorlijke mogelijkheid om de score te verdubbelen. Aisse Gumbs ging alleen richting het Zwolse doel, maar ze stuitte op de snel uitkomende Postma. Het bleef dus 1-0 en daardoor kon Marushka van Olst een paar minuten later gelijk maken.

De rappe aanvalster werd door Kely Pruim weggestuurd met een fraaie lange bal en in het strafschopgebied bleef Van Olst heel kalm oog in oog met keepster Isa Pothof: 1-1. In de absolute slotfase van de eerste helft kwam Excelsior Vrouwen opnieuw op voorsprong. Dana Breewel legde de bal met gevoel in de verre hoek: 2-1.

Tweede comeback

Ook na rust maakten beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van. Excelsior Vrouwen was opnieuw de ploeg die als eerste gevaarlijk werd. Nadat de bal bleef hangen in het strafschopgebied ontstond er een grote kans, waarbij Postma met een goede redding voorkwam dat de achterstand groter werd. Even later viel een voorzet van Van Bokhoven bijna binnen. De bal eindigde op de lat. Nadat een doelpunt van Evi Maatman was afgekeurd wegens buitenspel kon PEC Zwolle Vrouwen het niveau wat opschroeven. Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de gelijkmaker van Danique Noordman.

Met een droge knal in de verre hoek bracht zij de stand opnieuw in evenwicht. Dit doelpunt gaf de Blauwvingers een flinke boost en in het restant van de wedstrijd waren zij ook de betere partij. De overwinning kwam nog heel dicht bij toen Van Olst de bal tegen de lat schoot. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord in de slotfase en dus stond er na het laatste fluitsignaal 2-2 op het scorebord.

Debutant

Voor Sophie van Vugt werd het een bijzondere middag. De middenveldster van PEC Zwolle Vrouwen O19 maakte haar debuut in de hoofdmacht toen ze tien minuten voor tijd Senne van de Velde (voor het eerst in de basis) verving. De jongeling maakte een prima indruk in de periode dat ze op het veld stond.

Excelsior Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (2-1)