BouwEconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Duurzaam Bouwloket voor bedrijven iets later in werking

Zwolle – Duurzaam Bouwloket is het Energieloket van de gemeente Zwolle. Op dit moment is dit Energieloket gericht op bewoners. Duurzaam Bouwloket is, in samenwerking met MKB Nederland, bezig met het opzetten van een Energieloket voor bedrijven. Dat blijkt uit een nota die wethouder Arjan Spaans stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Doel van het vernieuwde energieloket is het informeren en ondersteunen van Zwolse ondernemers die vragen hebben over verduurzamingsmaatregelen, energiebesparing en subsidies.

Op 3 oktober 2022 is toegezegd dat deze 1 april 2023 beschikbaar zou zijn. Door vertraging bij de leverancier (te weinig ICT-capaciteit) is dit niet gelukt. Op dit moment is het Energieloket voor bedrijven daardoor nog niet live. Er is wel een prototype gerealiseerd, welke bij een aantal andere gemeenten succesvol is getest. De komende weken bespreken de betrokkenen hoe ze dit prototype voor Zwolle kunnen in werking stellen.

De verwachting is dat het Energieloket voor bedrijven uiterlijk in het vierde kwartaal van dit jaar operationeel en toegankelijk is. Dit is later dan verwacht, vanwege capaciteitsproblemen bij de leverancier Duurzaam Bouwloket.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button