Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit is het programma van Koningsdag 2023 op de Nieuwe Markt en Bethlehemkerkplein Zwolle

Zwolle – Traditiegetrouw host Buro Ruis op koningsdag i.s.m. de Nieuwe Markt en het Thomas Orkest een podium op de Nieuwe Markt. Zo traden o.a. Rilan & the Bombardiers, Traudes en Orange Skyline tijdens eerdere edities al op. Dit jaar is het programma met optredens van de Grote Karaokae Show, Waltzburg en Muylike uitgebreid met concerten tijdens koningsnacht van o.a. Hiigo en de Beatle Sessions. Daarnaast wordt in samenwerking met Stadscafé Het Refter een Silent Disco gegeven op het Bethlemenkerkplein. Alle drie de evenementen zijn gratis toegankelijk. Ga voor meer informatie en het complete programma naar www.buroruis.nl



Nieuwe Markt Koningsdag

Wederom is het dit jaar gelukt om een divers programma te programmeren met landelijke allure op de Nieuwe Markt. Zo wordt de opening verzorgd door het Zwolse Thomas Orkest en daarnaast maakt niemand minder Waltzburg zijn opwachting. De Nijmeegse band die het voorprogramma in 2020 deed tijdens de Kensington shows in de Ziggo Dome en met Inbetween in 2021 werd genomineerd voor de 3VOOR12 Song van het jaar. Daarnaast kan je mee dansen op Son de Aquí, Muylike en Turbid Milk of zelf het podium bestijgen met De Grote Karaoke Show!

Koningsnacht Nieuwe Markt

Op Koningsnacht kan je dé Zwolse band van het moment bewonderen: Hiigo. De band speelde al op verschillende plekken door het hele land. Naast Eurosonic was Hiigo ook in de live-uitzending van Bevrijdingsfestival te zien. Ze deden al een tour door Nederland waar ze onder andere speelden in de Tolhuistuin in Amsterdam en tijdens het Stadsfestival Zwolle. Liefhebbers van The Fab Four kunnen hart ophalen met The Beatles Sessions. Met oog voor detail brengen deze jonge honden de muziek van hun helden uit Liverpool.

Koningsnacht Silent Disco

Tijdens Koningsnacht Silent Disco aan het Bethlemenkerkplein is het recept simpel: 3 kanalen, de gezelligste muziek en te gekke DJ’s op de mooiste locatie in de historische binnenstad van Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button