Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De vlag uit met Koningsdag? Amper 2 op de 10 doet het nog

Zwolle- Het is bijna Koningsdag, de dag waarop Nederlanders hun liefde voor het koninkrijk en tompouces vieren. Volgens een onderzoek van het buurtplatform Nextdoor, kijkt 29% van de mensen echt uit naar de feestdag aankomende zaterdag. 66% is op de dag zelf wel te porren voor een feestje. En dan gaat het niet zozeer om de verjaardag van de koning maar wel om het feestje en alles wat daar bij hoort.

Oranje tompouce

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Of beter gezegd, ‘nextdoor’, want 43% viert het gezellig in de buurt of thuis, met de onmisbare oranje tompouce in de hand. Eén op de tien Nederlanders gaat naar de grote stad om het feestje te vieren. En dan heb je ook nog mensen die geen Koningsdagvieren, bijvoorbeeld omdat ze aan het werk zijn.

Vlaggen

En voor de vlaggen? Laten we zeggen dat de vlaggenstokken nog wat liefde kunnen gebruiken, met slechts 18% die de driekleur uithangt. Dus, of je nu een oranje boa draagt of gewoon geniet van een dagje vrij, Koningsdag is de dag waarop heel Nederland zegt: “Lang leve de koning, en de tompouce!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button