Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

De nieuwe uitkijktoren van Zwolle

9 meter hoge toren kijkt uit over de Spoorzone

Zwolle – Via een 9 meter hoge uitkijktoren is het Spoorzone gebied van een hoogte te bewonderen. De toren maakt onderdeel uit van de PROTO Art & Design expo. De toren geeft een blik op de ontwikkeling van de Spoorzone.

De uitkijktoren is dagelijks tussen 25 juni en 11 juli tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken. De brug is 9 meter hoog, wat ook de hoogte gaat worden van de toekomstige brug die over het station wordt gebouwd. Deze brug zal het oude en het nieuwe deel van de stad met elkaar verbinden.

Spoorzone

Naast de uitkijktoren biedt het Spoorzone gebied bezoekers expositie containers, een 24meter lang kunstobject, toegang tot een expositie bij Perron038 en vooral ook een unieke kans om rond te kijken in een gebied dat doorgaans afgesloten is. PROTO Art en Design Expo is het overkoepelende art en design event in de regio Zwolle. PROTO wil inwoners van Zwolle laten zien wat de toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie voor de stad in alle denkbare disciplines van art en design. Na de exposities in etalages en grotendeels digitale editie in 2020, zal PROTO Art & Design Expo 2021 in uitgebreidere fysieke vorm plaatsvinden in de binnenstad en de Spoorzone als nieuw gebied. PROTO vindt plaats van 24 juni tot en met 11 juli 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button