112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders online in gesprek met Koning Willem Alexander over de rellen

Zwolle – Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdagmiddag 27 januari gesproken met burgemeester Peter Snijders van Zwolle en vier andere burgemeesters die de afgelopen dagen te maken kregen met ongeregeldheden in hun gemeente na de invoering van de avondklok.

Sinds de invoering van de avondklok op 23 januari is het onrustig in diverse steden in Nederland. Tijdens de ongeregeldheden werden winkels geplunderd, auto’s in brand gestoken en bushokjes, camera’s en fietsen vernield. De politie heeft enkele honderden mensen gearresteerd en op diverse plekken werd de ME ingezet.

Burgmeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Bruls vertelde samen met burgemeesters Wienen van Haarlem, Verheijen van Sittard-Geleen, Van den Bos van Urk en Snijders van Zwolle over de ongeregeldheden waar hun gemeenten mee te maken kregen. Zo werd in Urk een GGD-testlocatie in brand gestoken en in Haarlem werd de politie bekogeld met stenen. De politie in Zwolle en Geleen arresteerden jongeren die met vuurwerk gooiden. In diverse steden is een noodverordening van kracht om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Koning Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie, hulpverleners en alle betrokkenen die zich hebben ingezet de afgelopen avonden.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button