112 nieuwsVoorpagina

Brandweer druk met blussen brandjes op oudjaar

Zwolle – De brandweer is met oud en nieuw meerdere keren uitgerukt voor het blussen van kleinere branden, veelal afvalcontainers die in brand waren gestoken. Toch noemt Janny Nijsingh van Veiligheidsregio IJsselland het een rustige nacht zonder agressie richting hulpverleners.

Afval

Rond 19.16 uur moest de brandweer voor de eerste keer uitrukken voor een afvalbrand bij de Jan van Riebeekstraat in de wijk Wipstik. Ook later op de avond  aan de Larixstraat, Oude Vismarkt, het Grote Kerkplein en de Kastanjestraat was afval en rommel in de fik gestoken.

Ondergrondse containers

Ok dit jaar weer moesten afvalcontainers en ondergrondse het ontzien. Aan de Binnengasthuisstraat (bovengronds) , de Vechtstraat, Riouwstraat / Sumatrastraat, Isaac van Hoornbeekstraat (ondergronds), Korenbloemstraat (ondergronds) en Tesjeslaan (ondergronds)   stonden boven en ondergrondse afvalcontainers in brand. De brandweer vulde de containers met water en schuim. Daarmee was het vuur snel gedoofd.

Vanaf de Middelweg was er een melding van brandgerucht en vanaf de Sint Michaëlstraat een melding van een buitenbrand.

Bezetting kazerne

Janny Nijsingh vertelt: “Op de kazerne op de Marslanden was 1 ploeg aanwezig en ook de locatie Noord was bemand met een ploeg bestaande uit 6 brandweermensen. Dit is de reguliere bezetting. Speciaal voor oudjaarsnacht was er ook aan de Harm Smeengekade een brandweerploeg paraat.  Maar uiteraard zijn er ook altijd medewerkers achter de hand als dat nodig mocht zijn.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button