KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Plant in Zicht! Groen beleeftheater voor bijna 1000 Zwolse basisschoolkinderen

Op wereldreis met Florisz in de 18e eeuw: planten ontdekken

Zwolle – De wind in de zeilen….⚓️🌊🔭🌱! Van 26 februari – 27 maart houdt de Milieuraad Zwolle het beleeftheater Plantinzicht! met 40 groene muzikale voorstellingen in de Nooterhof. Bijna 1000 Zwolse basisschoolkinderen uit de middenbouw doen mee. De voorstellingen zijn momenteel in volle vaart.

Plantinzicht! is een minimusical met meedoe dingen. De kinderen maken een wereldreis ‘per zeilschip in de 18e eeuw’ , waarbij ze spelenderwijs leren over natuur, duurzaamheid , biodiversiteit,historie, en over andere culturen. Met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten.

Acteurs Arjan Soutendijk en Jan van der Heide zijn beurtelings student plantenkunde Florisz de Kruyter. Hij moet van zijn professor per schip op reis langs de werelddelen om planten te ontdekken. Liever blijft hij thuis bij zijn geliefde Rosa.. En dan is er onderweg ook nog de strenge kapitein, en storm… De kinderen helpen Florisz op deze reis en leren per werelddeel zelf ook van alles over bijzondere planten. En over hun gebruik, bijvoorbeeld als voedsel, als medicijn, …

Tientallen stagiaires van MBO Menso Alting College en vrijwilligers begeleiden deze spannende reis. Als de reis goed gaat is het feest: dan kan Florisz met Rosa trouwen!

Plantinzicht is een geheel vernieuwde editie in een reeks groene beleeftheaters die de Milieuraad Zwolle de afgelopen jaren hield voor Zwolse basisscholen. De formule spreekt aan: de voorstellingen zijn telkens volgeboekt. Dit keer is er een wachtlijst. Het project is mede mogelijk gemaakt door onder andere het Hervormd Weeshuis en Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button