Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

UPDATE – Bever naar wildopvang na vondst in Engelse Werk Zwolle

Zwolle – Een opmerkelijke vondst in het Engelse Werk in Zwolle. Twee wandelaars stuitten maandagmiddag op een bever die langs de weg lag in het Engelse Werk. Het dier zag er ziek uit en bewoog nauwelijks. De wandelaars schakelden de Dierenambulance van Zwolle in, die het dier kwam ophalen.

De bever is overgebracht naar de Wildopvang de Fûgelhelling in Ureterp, waar ze gespecialiseerd zijn in de opvang van wilde dieren zoals bevers, otters, vogels en vleermuizen. Helaas is de bever inmiddels overleden. Bij aankomst bij de Fugelhelling is geconstateerd dat de bever onder de maden zat en dat hij strepen op de rug had. Dit zou erop kunnen wijzen dat het een schroefslachtoffer is. De bever is dan tegen de schroef van een boot aangekomen en is dusdanig verzwakt dat hij onder de maden kwam te zitten. Dat overleven ze over het algemeen niet.

Beverburchten IJssel en Zwarte Water

Volgens bever specialist Johan Spinder van de Zoogdiervereniging is het niet zo vreemd dat er een bever in het Engelse Werk is aangetroffen: “In de uiterwaarden van de IJssel leven meerdere bevers in grote en kleine burchten. Ze hebben zelfs een dam gebouwd in het water. Bevers zijn normaal gesproken nachtdieren, maar soms laten ze zich in de schemering ’s ochtends en ’s avonds zien. Ook langs het Zwarte Water bij Holtenbroek en de wijk Aa-landen zijn er steeds meer bevers te vinden en zelf in de stadsgrachten van Zwolle worden steeds vaker bevers waargenomen.”

Foto Dierenambulance Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een dier in nood aangetroffen? Bel dan met de dierenambulance landelijk telefoonnummer 144

Dit is de locatie van het Engelse Werk. Ergens in dit park is de bever gevonden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button