Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpaginaVV Berkum

Berkum zwijnt in extra tijd tegen Swift

Foto's © Hans Smit

Zwolle – Berkum heeft in de thuiswedstrijd tegen subtopper AVV Swift met 2-2 gelijk gespeeld en mocht absoluut niet klagen over dat resultaat. De sterk spelende Amsterdammers waren grote delen van de wedstrijd dominant maar lieten veel te veel kansen liggen en gaven door een eigen doelpunt in de hectische blessuretijd zelfs de winst uit handen.

We begonnen goed, maar daarna kregen we het moeilijk en werden de ruimtes te groot. Berkum-trainer Arno Hoekstra

Foto © Hans Smit

“We begonnen goed, maar daarna kregen we het moeilijk en werden de ruimtes te groot,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Swift is één van de best voetballende ploegen in deze klasse, maar we bleven er in geloven en dat voelt als een beloning.” Coach Martin de Groot van Swift baalde. “We hebben het zelf laten liggen. Als je vijf, zes, zeven kansen krijgt moeten er meer in dan twee. We doen onszelf hier tekort.”

Foto © Hans Smit

Fraaie aanval

Berkum startte goed maar al snel speelde een knap combinerend Swift zich onder de druk uit. Nadat Koen Fokkema een prima kopkans had vergooid namen de bezoekers na krap 20 minuten verdiend de leiding. De Zwolse defensie werd met een fraaie aanval open gesneden en hoewel eerst de paal en daarna Berkum-keeper Huib Veurink in de weg stond kon Koen Fokkema alsnog het beslissende tikje voor de 0-1 geven. Swift leek door te drukken maar Fokkema en Noa Benninga lieten flinke kansen liggen, terwijl Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen tot twee keer toe een bal van zijn doellijn moest halen.

Volkomen onverwacht sloegen de Zwollenaren na krap een half uur aan de andere kant toe. Bij een counter uit het boekje vloog Michel van Aggele er op rechts vandoor waarna hij perfect voorgaf op Chris van der Meulen. De Berkum-spits maakte geen fout en liet Swift-doelman Virgil Deen kansloos: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft leek Swift toch weer op voorsprong te komen toen Carlos Groen op het Berkum-doel af ging, maar keeper Veurink kwam goed uit en onderschepte de bal.

Foto © Hans Smit

Druk

Na de hervatting ging Swift verder met druk zetten en keeper Veurink moest al snel weer volop aan de bak toen Fidel Yilmaz op zijn doel af vloog. Na bijna een uur moest de Zwolse sluitpost echter alsnog capituleren toen Groen, na wéér een knappe Swift-aanval, een kans kreeg die nu echt niet te missen bleek: 1-2. Vervolgens lieten Yilmaz en Groen riante mogelijkheden liggen om het duel in het slot te gooien, maar de bezoekers kwamen goed weg toen keeper Deen een vrije trap van Jasper van der Stouw met een geweldige reflex uit de bovenhoek bokste.
Toen de Berkum-fans al nergens meer op rekenden kreeg de wedstrijd een minuut vóór het slot een bizarre wending. Chris van der Meulen kreeg de bal aangespeeld maar werd net buiten het strafschopgebied door keeper Deen getorpedeerd, waarbij de Amsterdamse doelman ook nog hands leek te maken. Het gevolg was een rode kaart voor Deen en een vrije trap, waaruit Dennis Horstman op de Swift-paal kopte. In blessuretijd kreeg het massaal naar voren getrokken Berkum tóch nog een onverwacht punt in de schoot geworpen, toen Guido Moelee in de chaos voor de Swift-goal de bal in zijn eigen doel werkte: 2-2. Dat was, gezien het spelbeeld, een gestolen maar niet minder welkom punt voor Berkum, dat daardoor op de achtste plek in de Hoofdklasse B blijft staan.

Foto © Hans Smit

Berkum-AVV Swift, 15 februari 2020

Eindstand: 2-2 (1-1)
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Doelpunten: 19. Koen Fokkema (0-1), 29. Chris van der Meulen (1-1), 57. Carlos Groen (1-2), 90+3. Guido Moelee (2-2) (e.d.)
Gele kaarten: Silvan Kersbergen, Jasper van der Stouw (Berkum)
Rode kaart: Virgil Deen (Swift)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Silvan Kersbergen, Jasper van der Stouw, Rico Wolven ( 72. Thom Kooke), Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Michel van Aggele,
Opstelling Swift: Virgil Deen, Daan Siegerist, Guido Moelee, Fidel Yilmaz (86. Jelle Spanninga), Max Gerard van Wakeren, Sean den Hoed, Barbosa Jose Nhoca, Carlos Groen (90+1. Anthony van Eerenbeemt), Noa Benninga, Maliqui Cabezas Narvaez, Koen Fokkema (81. Ron Rosenhart)

Foto © Hans Smit
Foto © Hans Smit
Foto © Hans Smit
Foto © Hans Smit
Foto © Hans Smit
Foto © Hans Smit
Back to top button