Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

ANNO praat je bij; Museum in de maak!

Zwolle – Ruim een maand geleden gingen Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle officieel een unieke samenwerking aan. Inmiddels zijn er al mooie stappen gezet. Het nieuwe museum opent naar verwachting in 2021 haar deuren aan de Melkmarkt, maar tot die tijd wordt er op de Sassenstraat 11 hard gewerkt aan het museum en kun je ANNO daar ook al ervaren.

De gemeente is eigenaar van de panden aan de Melkmarkt en is daarmee ook verantwoordelijk voor de verbouwing en de installaties. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Aan de gevel van de Melkmarkt hangt inmiddels een nieuw spandoek en op de ramen aan de Sassenstraat is een raamsticker te vinden met de aankondiging van de eerste expositie van ANNO: Vrijheidsverhalen van Zwollenaren.

Vanaf 2 september 2020 kun je deze expositie mee maken aan de Sassenstraat 11 in Zwolle. De expositie blijft groeien door de nieuwe vrijheidsverhalen die Zwollenaren kunnen brengen.

Meehelpen

Ook jij kunt ANNO meemaken en je verhaal over vrijheid aan het archief toevoegen. Kun je niet wachten tot de opening? Bezoek dan alvast de nieuwe website van ANNO: www.anno.nl
ANNO heeft daarnaast meerdere projecten lopen waar Zwollenaren aan kunnen meemaken. Er is een prentenboek in de maak voor nieuwe Zwollenaren. Hierin komen prenten van de locaties die het meest iconisch zijn voor de stad. De eerste twee themasessies waarin jonge ouders mee hebben gedacht over de inhoud waren een succes. Op 7 augustus staat er een derde themasessie gepland. Wil je daar bij zijn? Meld je dan aan via info@anno.nl.

Peperbus

Tot slot roep ANNO op om alle bijzondere verhalen over de Peperbus te delen! Bovenin de Peperbus gaat er namelijk een nieuwe animatie komen waarin échte verhalen van Zwollenaren verwerkt worden. Deze animatie komt in de tussenruimte als je de Peperbus gaat beklimmen. Jouw verhaal over de Peperbus kun je delen via www.anno.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button