EconomieNieuws uit Zwolle

‘Alle mogelijkheden onderzoeken om sloop Ter Borchstraat 13 te voorkomen’

Zwolle – De kantoorvilla aan de Terborchstraat 13 in Zwolle moet gesloopt worden en plaats maken voor een nieuw gebouw. Althans, dat vindt de ontwikkelaar die op de voormalige locatie van Veilig Thuis een nieuw woonzorgcomplex wil bouwen. Maar het zomaar slopen van het historische pand valt zowel bij burgers als de politiek in Zwolle niet in goede aarde. De voltallige gemeenteraad heeft daarom, op voorzet van D66,  maandagavond het besluit over wijziging van het bestemmingsplan vooruitgeschoven.  Ze wil eerst dat alle mogelijkheden onderzocht worden om het pand te behouden voor Zwolle.

De vastgoedontwikkelaar wil het pand, dat overigens vol asbest zit, slopen. Daarna moet er in dezelfde stijl een nieuw gebouw komen met als bestemming woonzorg. Het gaat dan om een kleinschalige woonvorm met 20 ruime woonstudio’s voor ouderen met geheugenproblematiek of enige vorm van dementie. Deze doelgroep kan niet langer zelfstandig wonen en heeft een continue ondersteuning nodig in het dagelijkse leven. Dit betekent dat er 24/7 gediplomeerd zorgpersoneel aanwezig zal zijn, ondersteund door een team van gastvrouwen en -heren die zorgen voor de huishoudelijke taken alsmede ondersteuning van de zorgmedewerkers.

Tekst gaat verder na de foto

Maar omdat deze ontwikkeling niet is toegestaan binnen het geldende bestemmingsplan ”Assendorp” heeft de initiatiefnemer de gemeente verzocht om de bestemmingsplanprocedure, de procedure voor de omgevingsvergunning en de procedure hogere grenswaarden wegverkeerslawaai gecoördineerd te laten verlopen. Met deze combinatie blijft de vaart erin zitten. Maar dat gaat nu niet door. De gemeenteraad wil eerst een uitgebreid onderzoek om het historische pand te redden van de sloophamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button