KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad debatteert over Bouwen en Wonen en voert rondetafelgesprek over Zwolse Zomerkermis

Zwolle – Op maandag 8 januari 2024 is de eerste vergadering van de gemeenteraad na het kerstreces. Op deze avond voert de gemeenteraad een themadebat Bouwen en Wonen en een rondetafelgesprek over de Zwolse Zomerkermis.

Themadebat Bouwen en Wonen

Raadzaal, 19.30 uur
Voor het themadebat Bouwen en Wonen worden verschillende informatieve nota’s binnen dit thema geagendeerd. Een themadebat staat in het teken van standpuntverkondiging, maar geeft ook de mogelijkheid voor het stellen van strategische en beleidsinhoudelijke vragen aan het college en voor het aankondigen en bespreken van moties. Raadsleden kunnen tijdens een themadebat op alle geagendeerde nota’s ingaan. De nota’s die op de agenda staan, zijn:

Gebiedsontwikkeling Zwarte Waterzone – sep 2023
Aanvragen startbouwimpuls
Planning sloop IJsselhallen
Start haalbaarheidsstudie verbinding IJsselallee
Woon-zorgbehoefte Breezicht Noord en De Tippe
Voortgang Zwols actieplan woningbouw
Startnotitie Woningbouw ontwikkeling Kranenburgweg
Voorgestelde wijze van afdoening moties M5-2 “Investeer in inwoners en ondernemers van het Broerenkwartier” en M5-3 “Wens voor groen in het Broerenkwartier”
Zwolse huisvestingsverordening
Implementatie Wet goed verhuurderschap
Vaststellen werkwijze “Didam-arrest” (uitgifte in mededinging), Zwolle, 2023

Bekijk de agenda en stukken voor het themadebat Bouwen en Wonen

Rondetafelgesprek Zwolse Zomerkermis

TaK-zaal, 19.30 uur
Gelijktijdig met het themadebat Bouwen en Wonen houdt de gemeenteraad een rondetafelgesprek over de Zwolse Zomerkermis. In 2020 is een andere locatie aangewezen voor de Zwolse zomerkermis. Op 6 november jl. heeft de raad op verzoek van enkele fracties besloten een rondetafelgesprek te organiseren over de toekomst van de zomerkermis. De raad wil samen met betrokkenen en belanghebbenden kijken hoe de toekomst van de kermis eruitziet en wat ervoor nodig is om de toekomst van de kermis te verzekeren. Voor het rondetafelgesprek wordt een brede vertegenwoordiging van betrokkenen uitgenodigd om over het onderwerp mee te praten, zoals vertegenwoordigers van de kermis, partijen uit de binnenstad (horeca, ondernemers, inwoners), politie en gemeente.

Bekijk de agenda en stukken voor het rondetafelgesprek

Invloed uitoefenen

Wilt u de raad iets meegeven over de onderwerpen op de agenda? Dan kunt u zich aanmelden voor inspreken. Dit kan tot op de ochtend van de vergadering, uiterlijk 10.00 uur, door te mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl. Na aanmelding neemt de raadsgriffie contact met u op.

Live meekijken

Wilt u de raadsvergadering graag vanuit huis volgen? Ga dan naar de livestream.

Contact met de gemeenteraad

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de raadsgriffie. De griffie is tijdens kantooruren bereikbaar via (038) 498 2181 en op raadsgriffie@zwolle.nl.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button