Write for Rights Amnesty in Stadkamer

Zwolle – Het is weer tijd voor Write for Rights, het grootste mensenrechtenevenement ter wereld. Amnesty organiseert elk jaar deze schrijfactie voor mensenrechten. Mensen die worden bedreigd, onterecht vastzitten, of hun mening niet kunnen uiten om wie ze zijn. De brieven gaan naar wereldleiders met de vraag om een einde te maken aan dit onrecht. Door de vele brieven vanuit de hele wereld zorgt Amnesty voor verandering.

Schrijven voor vrijheid

Met het schrijven van al deze brieven wordt echt wat bereikt. Amnesty kiest voor het evenement tien mensen voor wie ze speciale aandacht vragen. Extra aandacht helpt vaak om deze mensen vrij te krijgen, om te zorgen voor gerechtigheid of bescherming. Door de brieven laat Amnesty zien dat veel mensen tijd en aandacht hieraan besteden. Daardoor veranderen autoriteiten en krijgen de mensen voor wie actie gevoerd wordt moed. Zo zijn er al gevangenen vrijgekomen en zijn er wetten aangepast, mede dankzij deze schrijfactie.

Write for Rights in de Stadkamer

Amnesty organiseert het schrijfevenement al negen jaar. Vanuit Nederland worden er jaarlijks ongeveer 180.000 brieven verstuurd. In Zwolle worden ruim 2000 brieven geschreven in de Stadkamer op scholen, in kerken en wijkcentra. In de Stadkamer van Zwolle kan je een mooie ervaring verwachten. Met rust om te schrijven, interessante sprekers en leuke kinderactiviteiten. Mensen die aan huis gebonden zijn, kunnen meekijken via de livestream van RTV Focus op zaterdag 11 december van 10:00 uur tot 17:00 uur.

 

 

The event is finished.

Back to top button