AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse vrouwen sluiten zich op voor goed doel

Zwolle – Je laten opsluiten om jonge kinderen te bevrijden uit de kinderprostitutie. Dertien deelnemers zetten zich de komende week in Zwolle in om dit voor elkaar te krijgen. Zij doen allemaal mee aan Lock me up van Free Girl.

Lock me up

Free a Girl organiseert sinds 2011 ‘Lock me up Free a girl’ met als doel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Tijdens de negende editie van ‘Lock me Up – Free a Girl’, staan er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van één bij twee meter. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Bij Stadscafé Blij in Zwolle staan naast het terras drie hokjes, waar een week lang dagelijks deelnemers voor twaalf uur worden opgesloten voor dit goede doel.

Sharon van der Steeg en Sanne van der Velde zijn twee van de deelnemers. Zij laten zich op deze zonnige dinsdag voor twaalf uur opsluiten. ” Het is vooral het gebrek aan vrijheid dat je hebt. Je realiseert je nu pas hoeveel vrijheden we in Nederland hebben.” aldus Sharon. “Ik moest gelijk al plassen, maar je mag er niet uit. Maar voor dit goede doel heb ik het graag over,” zegt Sanne van der Velde. De beide vrouwen mogen per twee uur vijf minuten naar buiten en krijgen naast een kom rijst geen eten.

Het streefbedrag is om per deelnemer 2500 euro op te halen. Mensen die nog langs willen komen of willen doneren kunnen dat via de site van Free a Girl doen of langsgaan bij Stadscafé Blij. Dit kan nog tot zondag 19 mei. Dan zullen de laatste deelnemers om elf uur ’s avonds worden vrijgelaten.

Free a Girl Free a Girl steunt lokale organisaties die strijden tegen kinderprostitutie. Zo zijn er al meer dan 4000 meisjes bevrijd. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten en de straffeloosheid aanpakken. Over de hele wereld worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India specifiek, worden jonge meisjes opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter en dag in dag uit seksueel uitgebuit. Free a girl wil met “Lock me up” geld inzamelen om deze meisjes te bevrijden, op te vangen en te laten terug keren in de maatschappij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button