HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Heren van SV Zwolle Handbal kwamen valse start te boven, maar maakten niet af

De Zwolse handbalheren gingen op bezoek bij de heren van UGHV in het plaatsje Ulft, gelegen in het Gelderse Achterhoek. De laatste keer werd hier nipt verloren (18-17), maar thuis wonnen de heren van UGHV (26-11). Deze wedstrijd kon dus alle kanten op gaan.

Toch was UGHV de ploeg die dit maal deze krachtmeting kon winnen. Met een eindstand van 32-29 was de doelpuntrijke wedstrijd beëindigd. Op zich was het al een aardige trip naar Ulft, maar door een combinatie van een defect in het reisschema, vertrekplaats en route (plus klein beetje pech), waren de heren nog niet geheelcompleet tijdens de aanvang. De eerste lichting aanwezige heren waren net met zes personen, dus de wedstrijd kon na een korte voorbereiding starten.

Met een ondertal startten de heren de wedstrijd. De nagekomen heren kwamen na een kleine detour aan en mochten een paar minuten na aanvang instromen. Ondertussen stond SV Zwolle met 4-2 achter. Na het herenigen van de teamleden was er iets meer stabiliteit te zien en de stand ging ook gelijk op (7-6). Aan beide kanten werd er gretig op los gescoord. Vooral de middenopbouwer van UGHV en de Zwolse linkeropbouwer Rik Talens leken steeds stuivertjes te wisselen.

Richting de rust leek Zwolle iets meer weg te zakken en liet het verschil iets groter worden. Vooral aan het eind was de verdediging iets minder strak, zodat UGHV het verschil iets kon uitbreiden. Rust stand was 14-10 geworden. Na de rust bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden, waarbij de thuisploeg hun voorsprong steeds rond de drie à vier doelpunten hielden. Aanvallend mocht Zwolle iets meer gevaar uitstralen en de kansen afmaken. Fouten in de Ulftse verdediging werden namelijk niet altijd genadeloos afgestraft. Er werd goed gewerkt in de verdediging, maar de heren waren niet overtuigend genoeg en sloten niet op tijd aan. Daarnaast vergaten de heren constant op tempo te spelen, waardoor hun bewezen kwaliteit niet volledig gebruikt werd.

Toch werd er flink veel op beide keepers geschoten. Met ongeveer nog 20 à 15 minuten op de klok liep de teller op het scorebord op naar 25-19. Het leek er op dat de Zwollenaren nog een flinke inhaalslag maakten door zo’n vijf maal achter elkaar het doel te vinden. Op dit moment speelden de heren op snelheid en gaven de juiste pressie.

Doordat het spel ietwat haastig gespeeld werd, begonnen de heren minder nauwkeurig te worden. Toch bleven de twee ploegen dicht bij elkaar (29-28). Het werd zelfs nog spannender doordat er een twee minuten straf werd gegeven aan de Zwolse kant. Met nog drie en een halve minuut te spelen was het 30-28.

Helaas kon Zwolle in ondertal het gat niet dichten, maar de schade werd beperkt tot slechts één tegendoelpunt. Tot slot was er nog net tijd genoeg voor beide teams om één laatste keer de bal in het net te leggen. Het scorebord bleef stilstaan op 32-29 op het moment dat de arbiter de wedstrijd affloot.

Hartelijk dan voor de steun van de enige aanwezige supporter!