Sport

Zwolse scholen maken zich op voor het schoolkorfbaltoernooi

Zwolle – Zwolse scholen maken zich op voor het schoolkorfbaltoernooi
De Zwolse Korfbalverenigingen ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta organiseren insamenwerking met SportService Zwolle het schoolkorfbaltoernooi.

Hoewel dit toernooi al enkele jaren georganiseerd wordt is het aankomende
toernooi op woensdag 31 mei 2017 toch een beetje nieuw. Voor het eerst zal hettoernooi op twee locaties gehouden worden. En wel op de velden van CKV Spartaen ZKV Oranje Zwart.

Groeiend toernooi

De laatste jaren blijft het schoolkorfbaltoernooi maar groeien. In 2015 deden er nog 93 teams mee, in 2016 105 teams en dit jaar 117 teams. Dat houdt in dat er ruim 700 basisschoolkinderen aan het korfballen zijn aanstaande woensdag. De groei is dan ook de reden dat het toernooi nu op twee verschillende locaties gehouden wordt.

Zowel op de velden van ZKV Oranje Zwart als op de velden van CKV Sparta is er eenvoorronde op woensdag 31 mei. De wedstrijden starten om 13:30 uur voor de groepen 3 t/m 6. De eerste prijsuitreiking wordt verwacht rond 17:00 uur. De nummers 1 en 2 per categorie gaan door naar de finale op woensdag 21 juni. Deze finale wordt dit jaar gespeeld
op de velden van ZKV Oranje Zwart.

Merel Bilstra van ZKV Oranje Zwart zegt het volgende over het schoolkorfbaltoernooi:”Het schoolkorfbaltoernooi is ieder jaar weer een groot feest, het is fantastisch omhonderden kinderen met plezier en
fanatisme te zien korfballen. Daar doet ZKV Oranje Zwart
het voor. Wij willen laten zien hoe leuk korfbal is. Gelukkig werken we daarbij samen met SportService Zwolle. Het toernooi is vrij groot geworden en zij leggen gemakkelijk contact met de scholen en hebben veel organisatorische ervaring. De samenwerking verloopt altijd prima.”

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button