Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick wint opnieuw

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in Oldenzaal opnieuw een overwinning binnengehaald. Na een fortuinlijke openingsfase zette de ploeg van Wilfred Westerhuis alsnog de puntjes op de i. Hierdoor bezet Be Quick nu plaats 11 in de stand.

Een nieuwe overwinning, maar echt uitgelaten is coach Wilfred Westerhuis niet na afloop. “We komen goed weg in de openingsfase. Dat komt doordat de taken niet goed worden nagekomen. Als we samenwerken en druk zetten op de bal, dan worden we vanzelf gevaarlijk.” Quick ’20 raakt in het begin van de wedstrijd al twee keer de lat, maar gescoord wordt er niet. Daarna is het woord aan Be Quick. Westerhuis: “Ook voorin was het bij ons niet scherp voor de rust. Tot zes keer toe wordt de bal achter de verdediging gelegd. Maar we gaan er niet goed mee om. Het zijn eigenlijk 100% kansen.”

Terwijl Westerhuis in de pauze de mannen instrueert voor de tweede helft, beleven de bestuurders van Be Quick een noviteit: ze mochten voor het eerst zelf de cake snijden in de bestuurskamer. Met een goed gevulde maag zien ze vervolgens dat Be Quick de zaken stevig in eigen hand neemt. Trainer Westerhuis: “In de tweede helft stonden we veel beter. En komen we vrij snel op voorsprong.” Het is Yordi Veldman die in de 50e minuut tot scoren komt. Zijn vrije trap wordt nog aangeraakt en daardoor ziet de verdediging van Quick ’20 de bal in de touwen verdwijnen: 0-1.

Lang hoeft de roodzwarte ploeg niet te wachten op de 0-2. Enkele minuten later is het Jeffrey van der Vlist die vanaf de rechterkant voor een nieuwe treffer zorgt. “Dat was toch wel bevrijdend.” zegt Westerhuis. “We bleven gewoon kansen krijgen.” A-junior Kelvin Smits valt vervolgens in en maakt zijn debuut in de hoofdmacht. Smits heeft maar enkele minuten nodig om tot scoren te komen. Hij reageert goed op een diepe bal en daarmee staat voor Be Quick de 0-3 al op het bord. Westerhuis is minder te spreken over het slot van de wedstrijd: “Dan laten we het toch weer gewoon lopen en spelen we slordig. We geven echt een doelpunt weg. Na de 1-3 krijgen ze nog een grote kans.”

Niettemin voegt Be Quick nog drie belangrijke punten toe en krijgt de herrijzenis van Heren 1 steeds verder gestalte. Volgende week zal in een thuiswedstrijd de eerste seizoenshelft worden afgesloten. Bij winst tegen Den Ham kan Be Quick de aansluiting met de middenmoot bewerkstelligen. Dat zou bijzonder zijn omdat Be Quick eind oktober nog maar een punt had.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek (80. Rob Huisman), Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (46. Sander Fillet), Roan Admiraal, Yordi Veldman, Jeffrey van der Vlist (70. Kelvin Smits) , Sertaç Yilmaz, Gianluca van der Vegt