EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse kapsalon klaar voor eerste klanten

Zwolle – Een golf van opluchting ging door de kappersbranche toen premier Rutte afgelopen woensdag officieel bekend maakte dat de kappers vanaf maandag 11 mei hun beroep weer mogen uitoefenen. ‘We mogen weer open, maar wél op een veilige manier’! Afgelopen dagen stond de telefoon al roodgloeiend bij kapsalon Your Hairworld aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

Geen wachthoek en trendy mondkapjes

“We zijn hartstikke blij natuurlijk. Na zeven weken mogen we eindelijk weer aan de slag, dus we zijn er klaar voor.” Direct na de melding dat de kappers weer open mochten is eigenaresse Ozlem Ekici aan de slag gegaan met het plaatsen van spatschermen bij de wasbakken en de balie. En ondanks dat de overheid het gebruik van mondkapjes niet verplicht stelt voor de kappersbranche ligt er al een voorraad trendy mondkapjes klaar in de salon: ‘Voor als de klant dat graag wil. Dan kunnen we hem of haar ook een mondkapje aanbieden’. Ozlem kan maximaal 1 klant per 10 vierkante meter ontvangen in de salon. En dus moesten er wat stoelen wijken en is de hele wachtkamer uit de salon gehaald. “En we moeten het met minder personeel doen, dus we krijgen het wel druk”, vertelt de kapsalon eigenaresse. “Want ook het personeel telt mee in het aantal beschikbare vierkante meters”.

Protocol

Ondertussen loopt de eerste klant binnen bij de kapsalon waar je normaliter zonder afspraak terecht kunt. Maar vandaag is het anders. In het hygiëne-protocol, dat iedere kapper verplicht moet gaan gebruiken, staat dat kappers een aantal vragen moeten stellen aan de klant over hun gezondheid. Want ben je ziek of heb je milde klachten, dan kun je helaas niet langskomen. Kappers moeten dit toepassen om open te mogen zijn. Voor deze klant geen enkel probleem. Binnen een mum van tijd is de afspraak alsnog gemaakt en kan de meneer nog dezelfde dag terecht.

Na 20, 25 jaar een nieuwe coupe

“Ik ben zeven weken niet geweest. Je zou het misschien niet zo heel snel zien maar ik heb het over het algemeen wel aardig kort. Dan begin je er toch wel aardig aan te irriteren”,  vertelt de klant lachend. Of het ook deze keer weer helemaal kort wordt? “Nee, ik zat er al een hele tijd over na te denken om het iets langer te laten groeien. Nu ben ik over die drempel heen dat het iets langer is”.  Toch gaat er vandaag iets af aan de zijkanten en de achterkant en kan meneer met een nette nieuwe coupe de deur weer uit: “Na 20, 25 jaar mag dat wel een keer. Dus dan heeft corona voor mij nog iets gebracht misschien.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button