112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse JOVD fel gekant tegen krakerspraktijken in voormalig Van der Valk pand

Zwolle – Het oude Van der Valk pand aan de Kranenburgweg in Berkum Zwolle is gekraakt. Een groep van zeven personen heeft zich in het voormalige restaurant gevestigd. De Zwolse JOVD, de onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, is fel gekant tegen de krakerspraktijken. Ze doet daarom ook een oproep aan de politie om in te grijpen.


Voorzitter Niels Tol van de JOVD: “Sinds 2010 is kraken strafbaar. Het verbaast me dat de politie nog niet heeft ingegrepen. Kraken is niet voor niets illegaal: krakers dringen ongewenst een pand binnen, waarna de eigenaar met de gebakken peren zit. De politie zou hard moeten optreden tegen dit strafbare feit en het pand zo snel mogelijk moeten ontruimen.”

 

De oude Van der Valk locatie is niet het enige gekraakte pand in Zwolle. Volgens dagblad De Stentor is ook de villa aan de Spoolderbergweg nog steeds is gekraakt. Tol: “Kraken is een enorme inbreuk op het eigendomsrecht. De Zwolse JOVD roept de politie dus op om de wet te handhaven en op te treden tegen krakers.”

 

 

 

34 eengezinswoningen

Op de oude Van der Valk locatie heeft zo’n twee jaar lang een poppen- en kinderwagenmuseum gezeten in het kader van een anti kraak regeling. In augustus liep de anti-kraak overeenkomst af en moest de partij op zoek naar een nieuwe locatie. Van der Valk wil op deze locatie huurwoningen gaan bouwen. Het gaat om 34 eengezinswoningen die worden gebouwd vanuit het concept ‘Morgen Wonen’. Dit betekent dat de woningen, via prefab onderdelen, in de fabriek wordt gemaakt, waarna het in 3 maanden op de locatie wordt afgebouwd. Van der Valk gaat het project zelf ontwikkelen. De kosten voor het ontwikkelen van de woonomgeving worden ook volledig betaald door het Van der Valk concern.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button