Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse jeugdprojecten krijgen 29.000 euro van Weeshuis

Zwolle – Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Tijdens de derde beslisronde van dit jaar kunnen in totaal dertien initiatieven voor de Zwolse jeugd een bijdrage verwachten.
Ondanks de coronapandemie zijn genoeg organisaties bezig met het ontwikkelen en plannen van nieuwe jeugdprojecten, dus ontvangt ook het Weeshuis aanvragen uit diverse hoeken.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 14 september 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de vierde beslisronde van dit jaar.

Op het gebied van gezondheidszorg (incl. gehandicaptenzorg) ontvangt Toegankelijk Zwolle een bijdrage voor hun project ‘Leven met een beperking’ waarmee ze jongeren op allerlei manieren laten ervaren hoe het is om te leven met een beperking. In de categorie algemeen jeugdwerk krijgen stichting Reis met je hart financiële steun voor vakanties voor economisch kansarme gezinnen en stichting Noodfonds voor diverse schuldhulpprojecten. Daarnaast ontvang Kidskledingruil038 een bijdrage voor de inrichting van de ruimte bij Travers Welzijn Dieze om kleding te verzamelen voor de tweewekelijkse kinderkledingruilbeurzen.

Wat betreft het onderwijs wordt Buro Ruis financieel gesteund in de online Bruisweken aan het begin van het nieuwe schooljaar. In de categorie sport mag Voetbal Sport Windesheim rekenen op geld voor de aanschaf van doeltjes en kan Stichting Open Peppercup een bijdrage verwachten voor het internationale karatetoernooi dat in 2021 in Zwolle wordt gehouden. Dankzij de gulle gift die het Weeshuis heeft ontvangen van voormalige Kiwanis Club Zwolle kan Indoor Skatepark een bijdrage verwachten voor de aanleg van een bovenverdieping in het skatepark.

Op het gebied van cultuur krijgt stichting Kunsteducatie een bijdrage voor JamDrive, een tournee langs diverse locaties om vanuit voertuigen op te treden. Stichting PNT ontvangt een bijdrage voor de verteltheatervoorstelling Atuk (8+) over omgaan met verlies. Stichting De Jonge Honden II ontvangt subsidie voor de familievoorstelling ‘De gevallen keizer’ over Wilhelm II. Stichting Exploitatie Sassenpoort ontvangt een aanvullende bijdrage voor het videoproject en bijbehorende workshop in het kader van hun theatervoorstelling ‘Dit nooit weer’ die vanwege de coronapandemie een jaar is uitgesteld. En het Benjamin Britten Orkest ontvangt een bijdrage voor hun project ‘Het Britten bruist buiten’.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Wij zijn een vermogensfonds dat via financiële bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.
Meer info: Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button