CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse horeca pakt sluiting creatief op

Zwolle – Normaal staat ze broodjes te smeren en het gasten naar het zin te maken, maar sinds zondag is dat tijdelijk even gebeurd. Laura van Bar & Brood komt dinsdagochtend om een uur of 11 naar haar zaak gelopen om de deur los te gooien. Op de deur prijkt een briefje dat er wordt ‘Thuisbezorgd’.

De oplossing voor veel horecaondernemers die sinds afgelopen zondag de zaak moesten sluiten vanwege de corona-maatregelen. Gelukkig kwam er een dag later het verlossende woord dat bezorgen en afhalen wel mocht. “We hebben gisteren de hele dag gebruikt om het bezorgen voor te bereiden. We bezorgden al wel. Veel voor kantoren die tussen de middag een lunch wouden hebben. Nu gaan we kijken of de mensen trek hebben in een broodje die wordt thuisbezorgd. We zullen het zien”.

In de hoofdwinkelstraat lopen we de HEMA voorbij. Even verderop is natuurlijk de koffiehoek van de HEMA. Gesloten staat er op de deur. De schappen en vitrines waar je normaal de belegde broodjes en  saucijzenbroodje  kan pakken zijn helemaal leeg. Een verdwaalde medewerkster is de vitrines maar eens grondig aan het poetsen.

Bij Bakker Bart zijn de deuren wel open. De schappen liggen vol, maar even uitrusten aan een tafeltje is er niet meer bij. Alleen afhalen. Al het zit-meubilair is opgestapeld en veilig opgeborgen achter rood-wit lint.

De liefhebbers van fastfood kunnen nog steeds hun hamburger of kipnuggets eten. De McDonalds vestigingen zijn zelf gesloten maar hebben wel hun McDrives open. Ook kan via Ubereats besteld worden. Dit geldt ook voor KFC, Burgerking en de FEBO. Bij alle partijen kan een bestelling worden geplaatst en gekozen worden voor contactloze bezorging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button