HandbalNieuws uit ZwolleSport

Zwolse handbaldames overdonderden tegenstander Heino in laatste fase

Zwolle – Op zaterdagavond 17 december stond alweer de laatste competitiewedstrijd van 2016 op het programma. De wedstrijd van heren 1 vond plaats voor die van de dames en de scheidsrechter heeft daar als (Achilles) speler al mooi warm kunnen draaien.

Het begin van de wedstrijd ging tot de 2-2 gelijk op. Daarna trapten de dames op het gas en kwamen ze door snelle tegenaanvallen, breaks en goed en collectief verdedigen op een 12-3 voorsprong. Aan het einde van de tweede helft werd er in de dekking minder goed gecommuniceerd. Hierdoor konden de dames van Kwiek het net een aantal keer vinden. De ruststand was 18-8.

In de tweede helft moest het tempo hoog gehouden worden en dat is wat de dames deden. Als snel stond het 30-13. Helaas bleven de dames niet in deze flow hangen en werd er weer slordig verdedigd. Kwiek kwam terug tot 30-17. Zwolle was vastberaden om met vijftien punten verschil te winnen en dit gebeurde ook. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd werden door Zwolle gemaakt en dat resulteerde in een eindstand 32-17. Beide teams kregen de complimenten van de scheidsrechter voor deze sportieve pot.

Een wedstrijd met mooie aanvallen, veel snelheid en veel doelpunten. In de verdediging mag de concentratie op sommige momenten beter.

De dames van Travelbags/HV Zwolle DS1 willen al het publiek bedanken voor hun support en wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2017!!

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar staat gepland op 8 januari. Er wordt dan gespeeld om 13:45 uur uit tegen Ha-Stu in Nijmegen. de dames hopen weer op veel aanmoediging.