Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse gebroeders Dingerink weer op alle vlakken van de partij bij Indoor Tractor Pulling

Zwolle – Aankomend weekend is de Indoor Tractor Pulling terug in Zwolle. Het spektakel barst los in de IJsselhallen voor fans uit heel Nederland. Ook het Zwolse team Lambada is weer van de partij voor een echte thuiswedstrijd.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Interview met Gert Dingerink over de Indoor Tractor Pulling met Lambada

Lambada

Het team van de Zwollenaren Gert en Wim Dingerink zal ook dit jaar weer meedoen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren zijn ze dit jaar weer in drie klasses actief. “Met de grote Techno Lambada rijden we in de Modified en Unlimited klassen. En met de kleine de 950 kilogram vrije klasse”, vertelt Gert Dingerink.

Dat ze in Zwolle een paar jaar afwezig zijn geweest had verschillende redenen: “In het winterseizoen moet de boel allemaal nagekeken en gereviseerd worden. En dat paste gewoon niet allemaal in het tijdsbestek”. De indoortractorpulling in Zwolle is vroeg in het seizoen. “En er is meer dan tractorpulling. Ik zelf heb een autobedrijf en mijn broer is beroepsbrandweer in Zwolle”.

De vraag of de broers net zoals een paar jaar terug weer een broerderstrijd gaan rijden, moet Gert ontkennend antwoorden. “Wim rijdt de grote Lambada in een andere klasse, ik rij op de mini, dus dat zit er niet in”.

Ondanks dat beloven het weer twee mooie dagen te worden volop spanning en spektakel op de baan. “Mensen komen speciaal voor de tractorpulling, er is publiek uit Zwolle en vriendengroepen die gaan voor het jaarlijkse uitje. Lekker wat eten en drinken, de biertjes gaan vlot over de toonbank en er is bijna nooit gedoe.”

Het Indoor Tractorpulling Zwolle wordt in de IJsselhallen gehouden van vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020. 

© RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button